İngiltere Genelkurmay Başkanı üç yıl içinde savaşa hazır olmaları gerektiğini söyledi

Londra, 24 Temmuz (Hibya) – İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Roly Walker Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore’nin ayrı ayrı tehditlerinin doruğa ulaşırken İngiltere’nin üç yıl içinde bir savaşa hazır olması ve ordusunun gücünü iki katına çıkarması gerektiği uyarısı yaptı.

İngiltere Genelkurmay Başkanı üç yıl içinde savaşa hazır olmaları gerektiğini söyledi
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

General Sir Roly Walker, Batı'nın Rusya, Çin ve İran'dan gelen tehditlerin artmasıyla 'kargaşa ekseni' ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Roly Walker gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı'nın artan askeri hırsla birlikte “bir kargaşa ekseni” ile karşı karşıya olduğunu ve bu ülkelerden birinin dahil olduğu bir çatışmanın başka bir sahada “önemli bir patlamaya” yol açabileceğini söyledi.

İngiltere ve müttefiklerinin “üç yıl içinde bir savaşı caydırmaya ya da savaşmaya” hazır olmaları gerektiğini savunan Walker, Çin'in Tayvan'a yönelik düşmanlığı, İran'ın nükleer hırsları ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ortaya koyduğu militarizasyonuna dikkat çekti.

Walker, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ülke ordusunun 2027'de Tayvan'ı işgal etmeye hazır olmasını istediğine dair ABD değerlendirmelerine ve Ukrayna'daki savaş devam ederken İran'ın atom silahı geliştirmesini engellemeyi amaçlayan nükleer anlaşmayı bozmaya çalışabileceğine dair endişelere atıfta bulundu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.