İngiliz seçmenler bugün sandık başına gidiyor

Londra, 4 Temmuz (Hibya) – İngiliz seçmenler, 14 yıllık Muhafazakâr iktidarın referandumu olarak görülen kritik bir genel seçim için bugün sandık başına gidiyor.

İngiliz seçmenler bugün sandık başına gidiyor
Yayınlama: 04.07.2024
2
A+
A-

Başbakan Rishi Sunak tarafından yapılan erken seçim çağrısıyla seçim, normal zamanından aylar önce yapılıyor.

Muhalefetteki İşçi Partisi son genel seçimde 1935'ten bu yana en ağır yenilgisini aldı ancak o zamandan bu yana Keir Starmer liderliğinde kendini yeniden inşa etti.

Bu günkü oylama, tüm büyük partilerin oy arayışı için ülkeyi taradığı altı haftalık bir kampanyanın ardından gerçekleşti. Tartışmaların çoğu ekonomi, hayat pahalılığı, Britanya'nın kamu hizmetlerinin durumu, vergi ve göç etrafında oluştu.

Ancak ülkenin büyük bir kısmının ve partisinin Johnson'dan soğumasının ardından Muhafazakar Parti üyeleri 2022'de Johnson'ın yerine Britanya tarihinin en kısa süre görev yapan başbakanı olan Liz Truss'u seçti. Muhafazakar Parlamento Üyeleri (MP) daha sonra onun yerine Sunak'ın geçmesi için oy kullandı.

Kampanya sırasında Brexit'in en önde gelen savunucularından Nigel Farage, yeni kurulan aşırı sağcı Reform UK partisine liderlik etmek üzere siyasetin ön saflarına döndüğünü açıkladı.

Sunak, Starmer, Farage ve diğer tüm büyük partilerin başkanlarının gün boyunca kendi yerel seçim merkezlerinde boy göstermeleri bekleniyor.

Seçimlerde yaklaşık 46.5 milyon İngiliz oy kullanma hakkına sahip. Bu seçmenler İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'daki 650 ayrı seçim bölgesinde oylarını kullanacaklar. Bir partinin çoğunluk hükümeti kurabilmesi için 326 sandalye gerekiyor.

Sandıklar açılırken haber kuruluşlarının seçmenleri etkileyebilecek herhangi bir haber yapması yasaklandı. Sandıklar yerel saatle 22:00'de (ET 17:00) kapanır kapanmaz İngiliz yayıncıların sandık çıkış anketleri sandalye sayılarını yansıtacak ve sayım gece boyunca ve Cuma sabahına kadar sürecek.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.