İnfo Yatırım’dan şirket haberleri

İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım, Fitch Ratings’in ülke kredi notunu artırmasının ardından on iki Türk bankasının notunu B’den BB-ye 7 bankanın B’den ‘B+’ya ve 5 bankanın LTFC notunu B-‘den B’ye yükselttiğini duyurdu.

İnfo Yatırım’dan şirket haberleri
Yayınlama: 18.09.2024
4
A+
A-

İnfo Yatırım'ın şirket haberleri şöyle:

“Fitch Ratings, ülke kredi notunu artırmasının ardından on iki Türk bankasının notunu B'den BB-ye (Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Türkiye Garanti Bankası, Akbank, ve Türkiye İhracat Kredi Bankası ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası oldu.), 7 bankanın B'den 'B+'ya ve 5 bankanın LTFC notunu B-‘den B'ye yükseltti.

AGROT – Şirketin %70 bağlı ortaklığı olan Profert Yüksek Teknoloji Gübre’nin %30’luk payının 450.000 TL’ye alındığı açıklandı.

ATATP – Şirket bağlı ortaklığı ATP GSYO’nun paylarının nitelikli yatırımcıya satışı için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

ALMAD – Şirketin Tekirdağ Malkara’da bulunan 527 m2 ’lik taşınmazların 147.652 TL’ye alındığı açıklandı.

BRKVY – Şirketin ISCTR’nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan toplam 202,6 milyon TL anaparaya sahip portföyün ihalesini kazanması ardından imza sürecinin tamamlandığı açıklandı.

BRLSM – Şirketin Ankara Balgat Turkuvaz Medya Merkezi Binası Mekanik Tesisat İhalesine vermiş olduğu 84 milyon TL’lik teklifin kabul edilerek, ihalenin şirket lehine sonuçlandığı açıklandı.

BRLSM – Şirket bağlı ortaklığı Birlesim LLC’nin Özbekistan Talimarjon Power Plant Generation Efficiency Improvement Projesi kapsamında verdiği 790.000 dolarlık ihale teklifinin kabul edildiği açıklandı.

CELHA – Malatya’daki 229.650 m2 ’lik susuz tarım arazilerinin satılmasına karar verildiği açıklandı.

CLEBI – PTN ve CIA şirketlerinin sermaye artırımına katılınacağı açıklandı. FZLGY – Fuzul Holding tarafından 9.500.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

GSRAY – Şirketin meritking.news ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını askıya aldığı açıklandı.

GESAN – Şirketin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Ankara Üniversitesi 48 MWP GES Kurulumu Malzeme Alımı işine verilen 788 milyon TL’nin en avantajlı teklifi olduğu açıklandı.

GENTS – Gentaş Kimya’nın halka arzı için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

HOROZ – Halka arzdan elde edilen fonun 146,6 milyon TL’sinin işletme sermayesinde, 18,6 milyon TL’sinin ise e ticaret faaliyetlerinde kullanıldığı açıklandı. 

KAREL – Ali Sinan Tunaoğlu tarafından 8.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

KRVGD – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 750 milyon TL’den 19 milyar TL’ye yükseltilmesi Bakanlık tarafından da onaylandı.

KONTR – Şirket bağlı ortaklığı Pomega ile Medittera Capital arasındaki mutabakat zaptının iptal edildiği açıklandı.

KLRHO – Generali Sigorta’nın paylarının %42’sinin alınmasına karar verildiği açıklandı.

OYYAT – 92 gün vadeli 600 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

PAPIL – Pay geri alım programının başlatılmasına ve 2.000.000 adet paya karşılık 120 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.

RALYH – Şirket bağlı ortaklığı Ral Yapı Mühendislik’in %51 bağlı ortaklığı MÇ Yapı ile Mustafa Ekşi İnşaat’tan oluşan İş Ortaklığı’nın EKGYO tarafından düzenlenen Malatya Yeşilyurt Konut ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesine verdiği 999 milyon TL teklifin en düşük ikinci teklif olduğu açıklandı.

TGDYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 17 Ekim’e kadar kredili işlem yasağı getirildi.

ULUUN – Ulusoy RES 1 projesi ile ilgili ÇED olumlu kararı verildiği açıklandı.

VERUS – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Standard Boksit’in 3,2 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladığı açıklandı.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.