İnfo Yatırım’dan şirket haberleri

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım’ın analizine göre, AHSGY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün ve yarın toplanacak.

İnfo Yatırım’dan şirket haberleri
Yayınlama: 22.08.2024
3
A+
A-

İnfo Yatırım, şirketlerin piyasa gelişmeleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“AHSGY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün ve yarın toplanacak.

“AKFGY – Sermaye artırımı sonrasında elde edilen fonun fon kullanım raporunda değişiklik yapılması için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

“BIOEN – JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating notunun A+ (tr)’den A (tr)’ye revize edildiği açıklandı.

“CVKMD – Şirket ve şirket bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik’in yurt dışında yerleşik iki şirket ile Maden Cevheri Satışı konusunda toplamda 5,8 milyon dolarlık sözleşme imzaladığı açıklandı.

“DAPGM – Tahsisli sermaye artırımı kapsamında ele edilen fonun finansal yükümlülüklerin azalmasında kullanıldığı açıklandı.

“EKGYO – Alsancak İzmir projesi kapsamında bazı bloklar ve bu bloklara ait altyapı ve çevre düzenleme işlerinin Kısmi Geçici Kabul Tutanağı’nın onaylandığı açıklandı.

“EKGYO – Şirket projelerinden Muğla Milas Meşelik Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumunun 4 Eylül’de yapılacağı açıklandı.

“ENSRI – Şemsi Çilingiroğlu tarafından 100.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

“ETILR – Çin’de franchise şube açıldığı belirtildi.

“GUNGD – Şirket payları 22 Ağustos'ta Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

“GUBRF – Şirketin Gübre Depolama Projesi ile İlgili ÇED Sürecinin başladığı medyada yer aldı.

“GMTAS – Şirketin 2. Etap projesinin ruhsatlandırılmasının yapıldığının açıklanması sonrasında projenin inşaat sürecine başlandığı açıklandı.

“HATEK – VBTS kapsamında şirket paylarına 20 Eylül’e kadar kredili işlem yasağı getirildi.

“HRKET – Şirket ile Solar Turkey Akaryakıt, Star Rafineri ve PETKM arasında STAR Rafinerisi ve Petkim Petrokimya tesislerinin 5 yıllık bakım işlerinde kullanılmak üzere operatörlü ekipman tedariki için 1,5 milyar TL tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.

“ISCTR – Yurt dışında 92 gün vadeli 30 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

“ISCTR – Yurt dışında 420 gün vadeli 52 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

“ISFIN – 364 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

“IMASM – Şirket ile Afrika'da bir müşterisi arasında 4×800 toplam 3.200 tonluk un değirmeni kurulumu sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

“KOZAL – Şirketin altın gümüş işletmesi, maden ocakları kapasite artışı ile planlanan tank liçi ve maden atığı depolama tesisi projesi ile ilgili ÇED’in halkın görüşüne açıldığı medyada yer aldı.

“KONTR – Sermaye artırımından 107,4 milyon TL fon girişi sağlandığı açıklandı.

“MERCN – Şirket iştiraki Theca Ambalaj’ın 4 üretim hattının daha faaliyete geçtiği açıklandı.

“MEGAP – Şirket payları 22 Ağustos’tan itibaren Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görecek.

“MHRGY – Şirketin Kurtköy projesi kapsamında betonarme yapıların deprem performanslarının incelenmesi ve değerlendirilmesi işinin yaplması konusunda Allianz Teknik ile sözleşme imzaladığı açıklandı.

“ONCSM – Şirket ile Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında PPP yöntemiyle Buhara bölgesi ve Semerkand bölgesinde hizmet vermek üzere 2 adet anahtar teslimi, Onkoloji İleri Tanı ve Tedavi Merkezi projesi ile ilgili mutabakat anlaşması imzalandığı, iki merkezde 30 milyon euro yatırım planlaması ile 20 yıllık işletme süresinin ön görüldüğünün açıklanması sonrasında yatırımcı firma ile anlaşma sağlandığı açıklandı.

“OZSUB – Şemsettik Kavalar tarafından 500.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

“QNBFB – Yurt dışında 187 gün vadeli 7,7 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

“PEHOL – Sümerbank AVM’deki 260 m2’lik mağazanın 5 yıllığına kiraya verildiği açıklandı.

“PKENT – Şirketin Vonresort Golden Beach Hotel kapasite artışı projesi ile ilgili ÇED’in halkın görüşüne açıldığı medyada yer aldı.

“PEKGY – Yurt dışında 150 milyon euroya kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

“RYGYO – Manisa Turgutlu’daki 71.565 m²’lik parsel üzerinde tevhit işleminin gerçekleştiği ve tek parsele dönüştürüldüğü açıklandı.

“RALYH – Şirket bağlı ortaklığı Ral Yapı Mühendislik’in %51 ortağı Mç Müteahhitlik Yapı ile Mustafa Ekşi İnşaat İş ortaklığının TOKİ tarafından Diyarbakır için düzenlenen ihalesinin birinci oturumuna en düşük dördüncü ikinci oturumda ise en düşük üçüncü teklifin verildiği açıklandı.

“SNPAM & SONME – Şirketlerin iştiraki Sönmez Çimento’nun 6 aylık karından 100 milyon TL tutarında temettü dağıtılmasının Genel Kurul’da onaylandığı açıklandı.

“SISE – JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating notunun AAA (tr)’den AA+ (tr)’ye revize edildiği açıklandı.

“THYAO – THY Spor unvanlı şirketin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

“TSPOR – Futbolcusu Göktan Gürpüz’ün Karagümrük’e kiralandığı açıklandı.

“TSPOR – Futbolcusu Murat Cem Akpınar’ın sözleşmesinin karşılıklı feshedildiği açıklandı.

“TSPOR – Futbolcusu Batuhan Kör’ün sözleşmesinin karşılıklı feshedildiği açıklandı.

“TSPOR – Futbolcusu Hakan Yeşil’in sözleşmesinin karşılıklı feshedildiği açıklandı.

TMSN – Ereğli Tekstil’e ait ve DenizBank’ta rehinli 2.000.000 adet halka kapalı B grubu TMSN payı üzerindeki rehinin banka tarafından kaldırıldığı açıklandı.

“VESTL – 161 gün vadeli 209 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

“VESTL – 161 gün vadeli 220 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

“YKBNK – Yurt dışında 96 gün vadeli 25 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

“YKBNK – Yurt dışında 96 gün vadeli 30 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.