İnfo Yatırım: TCMB faiz kararı sonrası değerlendirme

İnfo Yatırım, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararını değerlendirdi.

İnfo Yatırım: TCMB faiz kararı sonrası değerlendirme
Yayınlama: 23.07.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım’dan yapılan açıklamaya göre, TCMB, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50’de sabit bıraktı. Karar metni ‘enflasyon kontrol altına alınana kadar sıkı duruşa devam’ mesajı verdi.

Enflasyondaki gelişmelere atıfta bulunan TCMB, karar metnine ‘Temmuz ayında aylık enflasyonun, para politikasının görece etki alanı dışında kalan yönetilen yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamaları ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağına işaret etmektedir’ cümlesini ekledi.

Karar metninde yurt içinde iç talebin yavaşladığı belirtilirken, enflasyonist baskıların hala canlı tutulduğu ifade edildi.

Temmuz ve Ağustos aylarında baz etkisi kaynaklı olarak enflasyonda sert geri çekilme beklenmekte.

Açıklamada “Temmuz ayında fiyat artışları ve zamlardan kaynaklı olarak daha önce yapılan tahminler yukarı yönlü revize edilebilir. Bu süreçte TCMB’den genişleyici politikalara ilişkin söylemler beklemiyoruz. Fakat, Eylül ayı itibariyle aylık bazda yurt içi enflasyonun gerilemesi, likitide bolluğu kaynaklı mevduat faizlerinde geri çekilme olasılığı ve , global merkez bankalarının büyüme odaklı stratejisi doğrultusun- da, yurt içinde yılın son çeyreğinde politika faizinde indirim mesajları konuşabiliriz.” denildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.