İnfo Yatırım: Piyasalar euro bölgesinden gelen enflasyon verisini takip etti

İstanbul, 1 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım’ın verilerine göre, piyasalar euro bölgesinden gelen enflasyon verisini takip etti.

İnfo Yatırım:  Piyasalar euro bölgesinden gelen enflasyon verisini takip etti
Yayınlama: 01.08.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, piyasalar Euro bölgesinden gelen enflasyon verisini takip etti. Avrupa İstatistik Ofisi’nin açıklamasına göre euro bölgesinde temmuzda yıllık bazda enflasyonun yüzde 2.6 artış gösterdiği aktarılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Aylık bazda ise bir değişim olmadı. Yılık bazda beklentiler yüzde 2.5 dolaylarındaydı. Beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşen enflasyon verisi Avrupa Merkez Bankası’nın faiz oranlarında daha fazla genişlemeci politika konusunda tedirgin edebilir. Diğer yandan dün gece FED’in faiz kararı takip edildi. Beklentilere paralel olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmeyen FED, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirterek faiz indiriminin yakın zamanda olabileceğine yönelik sinyal verdi. Ardından yapılan basın toplantısında FED Başkanı Powell; enflasyonda güvenin artması ve işgücü piyasasında gücün korunduğunun görünmesi halinde Eylül’de faiz indirim konusunun masada olabileceğini belirtti. Yeni günde 11:00’da Euro bölgesi PMI verisi; 12:00’da ise yine Euro bölgesi işsizlik oranı verileri izlenecek. 15:30, 16:45 ve 17:00’da ise sırasıyla ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma bşv. ve PMI verileri volatilitenin artmasına neden olacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0841 – 1.0867 – 1.0904 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0800 – 1.0766 – 1.0724 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.