İnfo Yatırım: Fed’den beklenen faiz indiriminin, altın tarafını destekliyor

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım, jeopolitik gerginliklerle güvenli limanlara geçişlerin artması ile Fed’den beklenen faiz indiriminin, altın tarafını desteklediğini açıkladı.

İnfo Yatırım: Fed’den beklenen faiz indiriminin, altın tarafını destekliyor
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

İnfo Yatırım'ın raporuna göre, merakla beklenen FOMC tutanakları dün yayımlandı. Tutanakların, Eylül’de faiz indirimini işaret ettiğinin belirtildiği raporda şu ifadelere yer verildi:

“Jeopolitik gerginliklerle güvenli limanlara geçişlerin artması ile Fed’den beklenen faiz indirimi, altın tarafını destekliyor. Gözler ise artık Jackson Hole Sempozyumunda. Sempozyum bugün başlıyor. Merkez bankalarının yetkilileri, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda bir araya geliyor. TCMB Başkanı Karahan da Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na katılacak. Piyasalar ise sempozyumda gözünü Fed Başkanı Powell’a çevirecek. Geçtiğimiz ay Powell, enflasyon ve işgücü piyasasının soğumaya devam etmesi durumunda Fed’in bir sonraki toplantısında faiz indirimi düşünebileceğini belirtmişti. Şu an ki sorular ise Eylül ayında 25 baz puan mı, yoksa 50 baz puan mı faiz indirimi olacak. Beklentiler anketlerde sürekli değişirken, (25 baz puan daha yüksek ihtimal) piyasalar Powell'ın Jackson Hole'de vereceği mesajlarda bankanın faiz indirimlerine ilişkin daha fazla ipucu arayacak.

“Gram altın ise ons altın ve Dolar / TL’ye bağlı hareket ediyor. Dolar / TL’de yatay seyir sürmesine rağmen yukarıdaki nedenlerden dolayı yükselen ons altın ile birlikte gram altın tarafındaki yükseliş de sürüyor.

“Gümüş tarafı ise 29,44 seviyesinden işlem görüyor. Fed beklentiler ve global taraftan gelen makro ekonomik verilerin altını desteklediği süreçte dönem dönem gümüş tarafının altın tarafından daha pozitif ayrıştığını gördük. Günümüz konjonktüründe temiz enerji ve elektrikli araçlara geçiş sürecinin olduğu dönemlerde ara madde olarak kullanılan gümüşe talebin artması da gümüşü destekliyor.”



www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.