İnfo Yatırım: Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

İstanbul, 15 Ağıustos (Hibya) – İnfo Yatırım, Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını beklediklerini açıkladı.

İnfo Yatırım: Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz
Yayınlama: 15.08.2024
0
A+
A-

İnfo Yatırım dünü şöyle özetledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki sorunları çok iyi bildiklerini, ekonomi kurmaylarının da bu anlamda çalışmalarını sıkı bir disiplinle sürdürdüklerini söyledi.

DSÖ, maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan adayı Harris, gıda ve bakkaliye sektörlerinde kurumsal fiyat artışına yönelik ilk federal yasağı önermeyi planlıyor.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee, işgücü piyasası konusunda enflasyondan daha fazla endişeli olduğunu söyledi.Atlanta Fed Başkanı Bostic, enflasyonun düşmesi sonrası Eylül'de faiz indirimine açık olduğunu belirtti. ABD'de Senato Çoğunluk Lideri Schumer, Senato'nun yıl sonundan önce bir kripto düzenleme tasarısını gerçekçi bir şekilde geçirebileceğine inandığını ve yıllardır yasal belirsizlik içinde sıkışmış bir sektöre yeni bir umut verdiğini söyledi. Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte %3,1 oranında büyüdü ve bir önceki çeyrekteki daralmanın ardından toparlanma gösterdi.”

Ne Olacak?

İnfo Yatırım raporuna göre, yurt içinde bugün Bütçe Dengesi açıklanacak. İngiltere’de TÜFE bugün açıklanacak. ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak. MSCI endeks değişiklikleri 30 Ağustos'ta seans kapanışından sonra uygulanacak. Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapması bekleniyor.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 90 puan düşüşle 9.830 seviyesinden tamamladı. ABD enflasyon verisinin geri çekilmesine ve global piyasalarda risk iştahı yükselmesine rağmen yurt içinde T2 bakiye düzenlemeleri kaynaklı geri çekilme olduğunu düşünüyoruz. Takas avantajı kaynaklı piyasada gün içinde tepki alımları olabilir. Lakin, jeopolitik gerginlikler ve virüslere ilişkin haber akışları piyasalardaki risk iştahını aşağı yönlü etkileyebilir.

İnfo Yatırım değerlendirmesi şu şekilde:

“ABD’de Temmuz ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. ABD’de TÜFE yıllık bazda yüzde 3,00’ten yüzde 2,9’a geriledi ve son 3,5 yılın en düşük seviyesine geldi. Aylık bazda ise TÜFE yüzde 0,2 oranında artış kaydetti. Barınma ve ulaştırma kalemleri yüksek kalmasına rağmen, enerji tarafındaki geri çekilme, yıllık bazda enflasyonun gerilemesinin etmeni oldu. Dün gelen TÜFE verisi sonrasında Eylül ayında 50 baz puanlık faiz indirim beklentileri 25 baz puanlık indirim beklentilerinin üstüne çıkmış durumda.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz. VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 10.764 -11.073 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.847 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 22.153 artışla 461.729 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.970 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 10.550 seviyesini kısa vadeli destek haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 11.050 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 11.050 ve 11.150 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 10.550 ve 10.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.