İnfo Yatırım: Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz

İstanbul, 26 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım, Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını beklediklerini açıkladı.

İnfo Yatırım: Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

İnfo Yatırım'ın piyasa değerlendirmesi şöyle:

“Ne Oldu?

FTSE Global EIS değişiklikleri açıklandı. Değişiklikler 20 Eylül Pazartesi günü yürürlüğe girecek. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek istifa ettiği iddiasını yalanladı. SPK: Kurulumuzca, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberleri yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlem, incelemeler derhal başlatılmıştır.

Şimşek: (Kira gelirleri) Halen beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellef tespit edildi, bu mükelleflerle ilgili bilgiler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere ilgili vergi dairelerine bildirilecek. DW’de yer alan habere göre Suriye Devlet Başkanı Esad Türkiye ile ilişkileri onarmaya yönelik çabalarda şu ana kadar elle tutulur somut bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine bağlı olduklarını dile getiren Hamas hareketi, Kahire'de kendilerine sunulan yeni teklifi, İsrail işgalini kalıcı hale getireceği gerekçesiyle reddetti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: İkinci barış zirvesi için Türkiye dahil dört ülkeyle müzakereler sürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü: Yeni M çiçeği salgını kontrol altına alınabilir ve durdurulabilir. Çin Merkez Bankası Başkanı Pan: Temel alanlardaki finansal riskler çözülüyor. Çin, ABD'nin aralarında Türkiye'den 14 şirketin de olduğu 123 şirketi yaptırım listesine almasına tepki gösterdi. Telegram’ın kurucusu Durov Fransa’da gözaltına alındı.

Ne Olacak?

Yurt içinde bugün Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak. MSCI endeks değişiklikleri 30 Ağustos'ta seans kapanışından sonra uygulanacak.

10 Eylül’de Trump ve Harris arasında TV münazarası gerçekleşecek. 18 Eylül’de Trump’ın cezası açıklanacak. 1 Ekim’de başkan yardımcıları Vance ve Walz münazarası gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.