İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 23 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım’ın değerlendirmesine göre BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 23.08.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın BIST100 değerlendirmesi şöyle:

“Fed, 30 – 31 Temmuz'da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Politika faizinin değiştirilmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulduğu son toplantının tutanakları, gelecek toplantıda faiz indirimine gidilebileceğini gösterdi. Tutanaklarda, yetkililerin, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde hareket ettiğine dair daha fazla güven sağlamak için ek bilgiye ihtiyaç duyulduğunu belirttiği aktarıldı.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 17 puan yükselişle yatay tamamladı. Fed'in verdiği mesajların da etkisi ile düne alıcılı başlayan endeks, maymun çiçeği hastalığına ilişkin gelen haber akışları ve ABD PMI verilerinin gerilemesi ile geri çekildi.

ECB, 17 – 18 Temmuz toplantısının tutanaklarını yayımladı. Kurul üyelerinin Eylül toplantısını, para politikası kısıtlamalarının seviyesini yeniden değerlendirmek için iyi bir zaman olarak gördüklerini ortaya koydu. Tutanaklarda, enflasyonun sadece kademeli olarak düşmesi nedeniyle, Yönetim Konseyi'nin politika tepkisinin temkinli olmasının doğal görüldüğünde ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Güçlü siyasi sahiplenme ve koordinasyon içinde politikalarını uyguladıklarını ve sonuç aldıklarını belirterek son gelişmelere bakıldığında, bu yıl için bütçe açığı ve cari açığın geçen yıl açıklanan Orta Vadeli Program tahminlerinden çok daha iyi oranlarda gerçekleşeceğini bildirdi.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.