İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde pozitif başlangıç bekleniyor

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde pozitif başlangıç bekleniyor
Yayınlama: 22.07.2024
0
A+
A-

İnfo Yatırım, Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu iki kademe yükseltmesinin ardından BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesi bekliyor.

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu iki kademe yükseltti. Türkiye’nin notu B3’ten B1’e yükselirken, kredi notu görünümünü pozitif olarak korundu. Konsensüs beklenti notun B2’ye yükseltilmesi olurken, İnfo Yatırım'ın beklentisi notun B1’e yükseltilmesiydi. Moody’s’in iki kademe not artışından sonra S&P, Fitch ve Moody’s, Türkiye’nin notunu aynı yere getirmiş oldu. Kredi notunun yükseltilmesinin temel nedeni olarak yönetişimdeki iyileşmeler ve özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve ‘giderek daha iyi yerleşen geri dönüş’ gösterildi. Enflasyonun Aralık itibariyle yüzde 45’in altına düşeceği öngörülürken 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 38’den yüzde 30’a düşürüldü. TCMB’nin para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı, bunun da TL’ye olan güvenin tesis edilmesine yardımcı olduğu vurgulandı.

ABD’de aday belirsizliği kısmi olarak son buldu. Mevcut başkan ve başkan adayı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. Biden’ın çekilmesinden sonra Trump’tan da açıklama geldi. Trump, ‘’Biden hiç Başkan olmamalıydı. Biden, başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil.’’ dedi.

BİST100 endeksi ise geçen haftayı yüzde 0,8 artışla 11.156 seviyesinden tamamladı. Geçen haftayı sakin seyirle geçiren endeks, haber akışları ile kısa vadeli yön arayışındaydı. Moody's'in Türkiye değerlendirmesindeki olumlu görüşlerinin yanı sıra Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe yükseltmesi ve TCMB'nin TL'yi özendirme perspektifi çerçevesinde attığı adımlar ile BİST100 endeksinin güne yukarı yönlü başlangıç yapması bekleniyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.