İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 8 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım’ın raporuna göre BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesi
bekleniyor.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 09.09.2024
0
A+
A-

İnfo Yatırım, BİST100'ün Fitch'in Türkiye'nin notunu yukarı revize etmesi ve geri çekilmesi beklenen CDS ile endeks güne alıcılı başlangıç yapabileceğini bildirerek şu açıklamayı yaptı:

“BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %0,6 değer kaybı ile tamamladı. Endekste geçen hafta en çok yükselen sektör GYO oldu. Global'deki risk iştahının düşmesi BİST100 endeksine de sirayet ederken, sıkı politikası ve enflasyon muhasebesi belirsizliği sonrasında baskılı gelen finansallar ile endeksteki geri çekilme geçen hafta da devam etti. Fitch'in Türkiye'nin notunu yukarı revize etmesi ve geri çekilmesi beklenen CDS ile endeks güne alıcılı başlangıç yapabilir. Fitch, Cuma gecesi Türkiye’ye ilişkin raporunu yayımladı. Fitch, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan BB-‘ye yükseltti, görünümü ise durağana revize etti.

Azalan dolarizasyon ve Döviz talebi, sermaye girişleri gibi etkilerle rezervlerin 149 milyar dolara, net rezervlerin de 41 milyar dolara yükseldiği ifade edilen raporda rezerv kompozisyonunun güçlendiği belirtildi. Fitch, ‘’sıkı bir parasal politika duruşunun öngörülen mali konsolidasyon ve ihtiyatlı asgari ücret ayarlamalarıyla birleştirilmesinin enflasyonda önemli bir düşüşü destekleyeceğine ve iyileştirilmiş dış likidite tamponlarının, düşük cari açıkların ve azaltılmış dolarizasyonun sürdürülmesine yardımcı olacağına dair daha fazla güven duyuyor” değerlendirmesini yaptı.

Kurum, ilk faiz indirimini 2025’in başında bekliyor. Erken faiz indiriminin veya ortodoks politikadan dönüşün enflasyonist baskıları artıracağı ve not üzerinde olumsuz etkisi olacağı da ifade edildi.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.