İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 2 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım, BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini beklediklerini açıkladı.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 02.09.2024
0
A+
A-

İnfo Yatırım'ın raporuna göre, BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

Raporda şu bilgilere yer verildi:

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı yüzde 1,7 değer kazancıyla tamamladı. Endeks, haftalık bazda beş hafta sonra yükselmiş oldu. Geçen hafta iletişim ve inşaat en çok yükselen sektör grupları oldu. BİST100 endeksinde 10.200 seviyesi hacimli kırılmadıkça gelecek alımların tepki alımları olacağını düşünüyoruz. Lakin Eylül ayında makro veri açısından yoğun bir dönem olması ve beklentiler BİST100'e katalizör etki yaratabilir.

“Yurt içinde bugün büyüme verileri açıklanacak. Sıkı para politikasının etkisi ile birlikte iç talebin daralması bekleniyor. Ayrıca ekonomi yönetiminin attığı adımların ihracat odaklı stratejiyi de benimsemesi büyüme verisinde ihracatın oranını artırabilir.

“İTO tarafından İstanbul enflasyonu verileri yayımlandı. Ağustos ayında İstanbul’da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,73, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları Endeksi ise yüzde 0,98 oranında arttı. Gözler yarın ki manşet enflasyona çevrildi.

“Yabancılar, geçtiğimiz hafta 66,0 milyon dolarlık hisse alırken, 1,03 milyar dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 3,42 milyar dolar artışla 172,43 milyar dolar oldu. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 2,02 milyar dolar arttı. KKM de haftalık bazda 40,5 milyar TL düşüşle 1,62 trilyon TL oldu.

“ABD’de PCE verileri beklentilere paralel geldi. 18 Eylül’de Fed faiz kararından önce gelen verileri faiz indirim sinyallerini daha da güçlendirdi. Bu hafta ise ABD’de istihdam verileri açıklanacak.

“İstihdam tarafında gerilemenin sürmesi durumunda Kasım ve Aralık ayları için de faiz indirim beklentileri artabilir. ABD piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.