İnce: AK Parti iktidarı yargıda olduğu gibi vergide de adaleti sağlayamamaktadır

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, vergi ve harç konuları hakkında yaşanan olaylara ilişkin değerlendirme yaptı.

İnce: AK Parti iktidarı yargıda olduğu gibi vergide de adaleti sağlayamamaktadır
Yayınlama: 20.06.2024
0
A+
A-

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, harcın devletin belirli somut hizmetlerinden yararlanlardan bu hizmetlerin karşılığı alınan ödenti olduğunu belirterek, “Yurtdışına çıkan vatandaşlardan alınan tapu harcı hangi hizmetin karşılığı alınmaktadır? Pasaport kontrolünün karşılığında alınıyorsa neden yabancılardan alınmamaktadır?” sorusunu yöneltti.

Türk vatandaşlarının ülkelerinden çıkabilmelerinin karşılığında para ödüyorlarsa bunun harç değil, haraç olacağını ifade eden İnce, haraç kelimesini şöyle tanımladı:

“Haraç; güç sahibinin, gücüne dayanarak, meşru gerekçesine bakılmaksızın saldığı salmalardır. Demokratik ülkelerde alınan vergilerin mutlaka meşru bir gerekçesi, belirli bir hizmetin karşılığı olması beklenir. Doğrudan vergi toplamayı beceremeyen vergi idaresi, koca koca şirketlerden, gayrimenkul zenginlerinden, rantçılardan vergi toplamayı beceremeyen vergi idaresi bordrolulardan, sigaradan, alkollü içeceklerden, araçlardan, akaryakıttan, yurt dışına çıkan vatandaştan topladığı dolaylı vergilerle güya iş yapmaktadır.”

İnce, bu uygulamanın gelir adaletsizliğine neden olduğunun ve zenginden fakirden aynı miktarda alınan dolaylı vergilerin adaletsiz olduğunun herkes tarafından kabul edilmesine rağmen yıllardır bir değişiklik yapılmadığını savunarak “Günü kurtarmaktan başka derdi olmayan AK Parti iktidarı yargıda olduğu gibi vergide de adaleti sağlayamamaktadır. Türkiye bu vergi adaletsizliğini düzeltmeden gelir dağılımındaki adaletsizliği de, yargıdaki adaletsizliği de düzeltemez” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.