İnanç: İnsan kaynaklı orman yangınlarının önlenebilmesi yine bize bağlı, insana bağlı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda başlayan ve hala süren yangın konuşuldu.

İnanç: İnsan kaynaklı orman yangınlarının önlenebilmesi yine bize bağlı, insana bağlı
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç idaresinde yapıldı. Kültürpark 4 No’lu Hol’deki Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen birleşimi açan Başkan Vekili Altan İnanç, İzmir’i yaralayan yangına ilişkin konuştu. 

Karşıyaka’da Yamanlar Dağı’nda başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen felakete değinen Altan İnanç, “Bütün İzmir’e geçmiş olsun. Yangından zarar gören yurttaşlarımıza geçmiş olsun. Gördükleri zarar hem Büyükşehir Belediyemiz hem de merkezi hükümet tarafından giderilecektir” dedi. 

İzmir’de yaz ayları boyunca meydana gelen yangın felaketlerinin neredeyse tamamının insan kaynaklı olduğunu belirten Altan İnanç, “Bütün yurttaşlarımızı duyarlı olmaya bir kez daha davet edelim. Kültürel alışkanlıklar ne yazık ki kolay terk edilemiyor. Bu bazen şahsi alışkanlıklara dönüşüyor. Sigara kullanan arkadaşlarımızın da çok dikkat etmesi gerekiyor. İnsan kaynaklı orman yangınlarının önlenebilmesi yine bize bağlı, insana bağlı. Bu, kendimize doğal gelen alışkanlıklarımızı terk etmemize bağlı” ifadelerini kullandı. 

Yangının sıçrayarak yayılmasına dikkat çeken İnanç, “Hayvan barınağımıza kadar geldi. Oradaki hayvan dostlarımızı da yangın felaketinden kurtardık. Onlara zarar gelmesine ekiplerimiz engel oldu. İlçe belediye başkanlarımıza ve ekiplerine de çok teşekkür ediyoruz. İzmir’in her yerinden ekipler müdahale ettiler. Yangını henüz söndürülebilmiş değiliz. Diliyorum hava koşulları da bize yardım etsin. Bu felaket bir an önce sonlandırılsın” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.