IMF/Georgieva: RSF kırılgan ülkelerin iklim değişikliğine dayanıklılıkta yardımcı oluyor

İstanbul, 27 Temmuz (DHA) – Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları üçüncü toplantısında yaptığı konuşmada, “Borç verme konusunda yeni aracımız olan Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Kolaylığı (RSF), kırılgan ülkelerin iklim değişikliğine karşı dayanıklılık geliştirmelerine yardımcı oluyor” dedi.

IMF/Georgieva: RSF kırılgan ülkelerin iklim değişikliğine dayanıklılıkta yardımcı oluyor
Yayınlama: 27.07.2024
2
A+
A-

G20 Dönem Başkanlığı'nın yeşil istihdam yaratılması için büyük fırsatlar sunan yeşil geçiş ve sürdürülebilir kalkınma konularına odaklanmasının memnuniyetle karşılandığını belirten Bakan, IMF'nin kredi verme, politika tavsiyesi, kapasite geliştirme ve veri girişimleri yoluyla üzerine düşeni yaptığını söyledi.

“Yeni aracımız olan Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Aracı (RSF), kırılgan ülkelerin iklim değişikliğine karşı dayanıklılık geliştirmelerine yardımcı oluyor” diyen Bakan, toplam taahhütleri 9.3 milyar doların üzerinde olan 20 RSF'yi onayladıklarını ve bunun 2.5 milyar dolarının halihazırda ödendiğini sözlerine ekledi ve şöyle devam etti

“Politika tavsiyesi konusunda, ülkelerin makroekonomik istikrarı geliştirmelerine ve politika çerçevelerini güçlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca Mali Sektör Değerlendirme Programlarımıza (FSAP) iklim riskini de dahil etmeye başladık. 

“Kapasite geliştirme çalışmalarımız eğitim ve politika teşhisleri yoluyla ülkelere yardımcı oluyor. Verilerle ilgili olarak, iklim verilerinin mevcudiyetini, güvenilirliğini ve karşılaştırılabilirliğini güçlendirmeye yönelik uluslararası çabalara katkıda bulunuyoruz.

“Son olarak, borç alan ülkelerin dayanıklılığını güçlendiren ve devlet koşullu borçlanma araçlarının daha geniş çapta benimsenmesi için bir basamak görevi görebilecek olan iklime dirençli borç maddelerinin (CRDC'ler) kullanımını teşvik etme çabalarını memnuniyetle karşılıyorum.”
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.