İmamoğlu: Yerel aktörler ve kentler, güçlü demokrasinin umut ışığı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası 2024’ tanıtım toplantısında konuştu.

İmamoğlu: Yerel aktörler ve kentler, güçlü demokrasinin umut ışığı
Yayınlama: 26.06.2024
5
A+
A-

“Avrupa Hareketlilik Haftası 2024” tanıtım toplantısı; Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirildi.

TBB Başkanı sıfatıyla ilk etkinliğinin Avrupa Hareketlilik Haftası olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “TBB çatısı altında, böylesi önemli bir hususu bütün Türkiye'ye anons etmenin de gururu içerisindeyim. Bu ilk toplantı, umut ederim ki, TBB adına, yerel yönetim olarak, Türkiye'nin yerelde güçlü bir yönetim dönemine kavuşması noktasında en değerli adımların atıldığı, demokratikleşmenin ve özellikle toplumun şehirlerde mutlu olduğu bir dönemin var edilmesi hususuyla ilgili, en değerli, en güçlü çalışmaları yapma noktasında değerli bir dönemi, bütün ekip arkadaşlarımla, çalışma arkadaşlarımızla, belediye başkanlarımızla, yönetimlerimizle yapabiliriz” dedi.

Bu yılın temasının “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olarak açıklandığını belirten İmamoğlu, “Bu kapsamda kamusal alanların daha verimli ve adil bir biçimde nasıl paylaşılabileceği konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Kamusal alan kavramı şehirlerde çok kıymetli, çok değerli. Bir nevi kentin özgürlüğünü, kentin hissedilebilirliğini çok yüksek seviyede insanlarına yaşatan bir kavram. Bir başka parçası da toplu taşımanın teşvik edildiği, yürüyüş ve bisikletle ulaşımın erişilebilir olduğu, temiz, sakin ve güvenli bir şehirde yaşamak her vatandaşımızın hakkıdır prensibiyle hareket eden yöneticiler olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Sokaklarda karşılaştığı vatandaşlardan yürümekle ilgili şikayetler aldığının altını çizen İmamoğlu, “Ama böylesi büyük kentlerde, ki buna Ankara da İzmir de ve bazı kentlerimiz de dahil, toplu taşımaya erişimin bir parçası olan yürümenin ve bisikletin hayatımıza çok şey kazandıracağını, elbette o yürüyüş koridorlarını ya da bisiklet parkurlarını geliştirmenin de bizim sorumluluğumuz olduğunu her yerde anlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hafta kapsamında bisiklet eğitimlerinden spor festivallerine, yürüyüşlerden konuyla ilgili yarışmalar kadar birçok etkinliğin düzenleneceği bilgisini paylaşan İmamoğlu, şöyle konuştu: 

“Kentlerin hareketinin arttırılması ve daha sağlıklı bir toplum için çalışmalarımıza da hız kesmeden devam edeceğiz. Görüldüğü üzere İBB ve TBB olarak, sürdürülebilir kentsel hareketliliğe ve Avrupa Hareketlik Haftası’na çok önem veriyoruz. İstanbul Türkiye'nin, ama aynı zamanda Avrupa'nın en büyük ve en kalabalık şehri. Başta İstanbul olmak üzere, büyükşehirlerimizde ortaya koyacağımız bu kabiliyetler hem ülkemizin şehirlerine hem Avrupa'nın, hatta bütün dünyanın şehirlerine ilham verici hamleler olmalıdır diye iddiamızı ortaya koymalıyız. Ben, yerel aktörleri ve kentleri, her yerde ifade ettiğim gibi, güçlü demokrasinin umut ışığı olarak görüyorum. ”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.