İmamoğlu: Ülkemizde ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, muharrem orucunun 10’uncu gününde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi.

İmamoğlu: Ülkemizde ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz
Yayınlama: 16.07.2024
5
A+
A-

İBB Başkanı İmamoğlu, Maltepe Cemevi’nde muharrem matemi lokmasına ortak oldu. İmamoğlu’na Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun, CHP Parti Meclisi Üyeleri Cem Aydın, Mahir Yüksel ve Baki Aydöner de eşlik etti.

Hiçbir kesimin ayrımcılığa uğramasına izin vermeyeceklerini söyleyen İmamoğlu, “Sevgili canlar ülkemizde ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz. Ülkemizde bir kısmın ya da bir kesimin asla yok sayılmasını kabul etmedik, etmeyiz, etmeyeceğiz.” dedi.

İmamoğlu, cemevlerinin ibadethane olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bunu her yerde tekrar ediyorum. Cemevlerimiz Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesidir. Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek kimsenin haddine değildir. Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek Alevi vatandaşlarımızın işidir. O bakımdan ben sizlerin el açıp dua ettiğiniz, Yaradan'a sığındığınız cemevlerimize gelmekten onur duyan, inanan bir insanım. Hep beraber Allah'a sığınıyoruz. Hak Muhammed diyoruz.”

Cemevlerinin ibadethane olduğu gerçeğini tartışmanın bu işlerin gündeminden kalması gerektiğini dile getiren İmamoğlu, “Sona ermelidir bu. Bu ayrımcılık bu milletin vicdanına sığmaz. Sığmıyor da zaten. İşte bütün bu eksikliklerin, bütün bu sıkıntıların giderilmesine dönük o büyük matemden ve büyük acıdan ders çıkartarak, onu hatırlayarak geleceğe daha umutlu olmak adına tuttuğumuz oruçların kabul olmasını diliyorum.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.