İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş Genel Merkezlerini ziyaret etti

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş Genel Başkanlarıyla Ankara’da ayrı ayrı bir araya geldi.

İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş Genel Merkezlerini ziyaret etti
Yayınlama: 20.08.2024
3
A+
A-

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonlarının Genel Başkanlarını, Ankara’da Çankaya’daki genel merkez binalarında ziyaret etti.

İmamoğlu, sabah saatlerinde yaptığı ziyaretlerin ilkini, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a gerçekleştirdi. Türk-İş’in yoğun bir mücadele verdiğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ülke genelinde de güçlü bir denge kurulması gerekiyor. Bu noktada hem sizlerin kurumsal deneyimi hem bizlerin süreci yönetme konusundaki, şeffaf ve ortak masada, ortak akılla çalışma prensibimiz, umuyorum İstanbul'da sağlıklı sonuçlar versin, Türkiye’ye örnek olsun. Bunun yanı sıra, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak da bir yanıyla toplu iş sözleşmelerinin dengeli bir biçimde yönetilmesini, hizmetin aksamadan sürecin olgunlaşmasının diliyoruz bütün yerel yönetimlerimiz adına.”

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’da, “Kurum, 73 yıllık bir kurum. Bina, 55 yıllık bina. Ben, 12. başkanıyım. 454 tane bize bağlı sendika var Türkiye'de. Yani 454 tane 81 il temsilcisi var, 5 bölge temsilcisi var. Şu anda takriben 282 bin normal aidat ödeyen işçi var. İLO’da, G20’de, Yüksek Hakem’de; asgari ücrette Türkiye'nin temsilcisi Türk-İş. Bugün öyle denk geldi ki; bugün, 81 ilde, sabah 11.00-12.00 arasında eylem yapılıyor. Onu akşam 17.00’ye aldık. Buraya geldik” dedi.

Başkan İmamoğlu’nun Türk-İş’ten sonraki adresi Hak-İş oldu. Burada Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelen İmamoğlu, İstanbul’da da DİSK Genel Merkezi’ne benzer bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

Hak – İş ziyareti kapsamında açıklama yapan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların, bu yükün, sadece işi gücü olarak bu ücretli kesimin sırtında olmasının kaldırılabilir bir yük olmadığını da biliyorum. Ancak ifade etmek gerekir ki, kurumlarımız da ciddi bir ekonomik sıkıntı çekiyor ve çekecek. Umarım tahmin ettiğimizden daha hızlı, daha az sıkıntıyla bu ekonomik krizler, sıkıntılar aşılır. Bu kapsamda, dengeli bir sürecin toplu iş sözleşmelerinde yaşanmasını arzu ediyorum. Tabii ki insanlarımızın hakkı, hukuku korunacak ama kurumlarımızın da yaşaması ve yaşatılması şart. Ve bu söylediğim cümlelerin bütün belediyelerin, tahmin ediyorum ki, duygularının ifadesidir.”

Hak-İş Genel Başkanı Arslan da konuşmasında “Bütün bunlara rağmen, İstanbul'da yaşamak çok zor. Bizim işçilerle yaptığımız bir araştırma var. Araştırmada, çalışanların yüzde 60’ı kıdem tazminatlarını alır almaz İstanbul'dan ayrılmak istiyor. Sebeplerden bir tanesi de kira. İstanbul'un en köşe, en uzak bölgelerinde bile, gerçekten kira artışlarına ve onun getirdiği diğer zorlukları ilk kez duyduk biz. Zaman zaman bu sıkıntıları yaşadık Türkiye'de. İlk kez kamu görevlilerinin İstanbul'da, işçilerin, ayrılmak istemeleri bizi üzüyor gerçekten” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.