İmamoğlu: Olimpiyat ruhu ve felsefesi için en uygun ev sahibiyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 53. Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak, 2027’de İstanbul’da düzenlenecek 4. Avrupa Oyunları hazırlıkları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İmamoğlu: Olimpiyat ruhu ve felsefesi için en uygun ev sahibiyiz
Yayınlama: 07.06.2024
3
A+
A-

İmamoğlu, İstanbul'un doğu ile batının kavşağında, tüm insanlığın, tüm kültürlerin buluşma noktasında, dünyanın merkezinde yer aldığını belirterek, ''Tüm dünyayı spor etrafında birleştirmeyi amaçlayan olimpiyat ruhu ve felsefesi için en uygun ev sahibiyiz. İstanbul 2027 Avrupa Oyunları ile bu ruhu önce Avrupa'ya sonra da tüm dünyaya taşımak istiyoruz. İstanbul'daki tüm uluslararası etkinlikler, aynı zamanda dev birer kültür buluşmasına dönüşüyor. İstanbul 2027 Avrupa Oyunları Kültür Programı, bugüne kadar deneyimlediğiniz en görkemli programlardan biri olacak. İtalya ile birlikte 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasını düzenlemeye hak kazandık.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, spor ve sürdürülebilirlik felsefesini şu sözlerle özetledi:

''İnsanların sokaklarında ve parklarında sorunsuz şekilde spor yapabileceği bir şehir, sürdürülebilir bir şehirdir. Ayrıca büyük spor etkinliklerinin en düşük karbon ayak iziyle gerçekleşmesini sağlamak için çabalıyoruz. ‘İstanbul 2027 Avrupa Oyunları Sürdürülebilirlik Planı’nı en kısa sürede teslim edeceğiz.”

İstanbul 2027 İnsan Kaynakları ve Gönüllü Projeleri hazırlıklarını sürdürdüklerini aktaran İmamoğlu, ''Komitemizi oluşturur oluşturmaz da master planımızı teslim edeceğiz. İstanbul 2027 Avrupa Oyunları'nı mümkün olan en iyi şekilde düzenlemek için, tüm çalışmalarımıza sizlerle birlikte başlıyoruz. İstanbullular hepinizi ağırlamak için sabırsızlanıyor.” dedi.

İmamoğlu, konuşmasının ardından milli sporcumuz Kayır’ı yanına davet etti. Kayır da duygularını, “Genç Türk sporcularını temsil etmek üzere bugün burada bulunuyorum. 2027 Avrupa Oyunları’nda hepimizin bulunması bizim için büyük bir onur olacak. Türkiye, genç bir nüfusa sahip ve o yüzden bütün gençleri de yaptıkları sporlar çerçevesinde teşvik edecektir.” sözleriyle dile getirdi.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından İstanbul’un Avrupa Oyunları adaylığı oylamaya sunuldu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy da 2027’de İstanbul’da düzenlenecek 4. Avrupa Oyunları’yla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.