İmamoğlu: Kıbrıs konusu KKTC ve Türkiye için hayatidir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü münasebetiyle Artİstanbul Feshane’de düzenlenen resepsiyona katıldı.

İmamoğlu: Kıbrıs konusu KKTC ve Türkiye için hayatidir
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

Adada yaşan Türkleri soykırımdan kurtaran, yaşadıkları zulme son veren operasyonun yıl dönümü için düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 50. Yıl dönümü Resepsiyonu’na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Zehra Bilge Eray da katıldı.

İmamoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın resepsiyonunda, kutlamasında bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

İmamoğlu: Kıbrıs konusu KKTC ve Türkiye için hayatidir

İstanbul'un bu ev sahipliğini çok önemli bulduğunu söyleyen İmamoğlu, “KKTC, Kıbrıs Türkleriyle olan tarihsel bağımız, ortak mücadelemiz ve yakın ilişkimiz nedeniyle bugün ve geleceğine önem verdiğimiz bir devlettir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti her zaman KKTC 'nin yanında olmaya devam edecektir. Kıbrıs meselesi, bugün Türkiye’nin dış politika alanında en önemli gündem maddelerinden biridir. Kıbrıs konusu gerek KKTC için gerekse Türkiye için siyasi çekişmelere, kutuplaşmalara malzeme edilemeyecek kadar hayatidir. Hepimizin ortak davasıdır. Hem Kıbrıs Türkleri’nin hem Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak çıkarlarını korumak, haklı davamızı uluslararası alanda savunmak için omuz omuza birlikte mücadele etmeyi sürdürmeliyiz.” dedi.

Dünyanın ve özellikle Türkiye'nin yakın coğrafyasının savaşlarla, çatışmalarla çalkalandığı bir dönemde olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Böylesi dönemlerde birlik ve beraberliğin önemi daha çok artıyor. Tabii ‘yurtta sulh, dünyada sulh” diyen bir liderin yolundan yürümekteyiz. Her zaman önceliğimiz barıştan yana tavır almak olmalıdır. Ama bu demek değil ki, soydaşlarımızın zulme uğramasına sessiz kalacağız ya da bir tehdit karşısında pasif ve savunmasız kalacağız. Hayır. Son ana kadar barış için çabalayacak, ama zaruret halinde gerekeni yapmak için de her zaman hazırlıklı olacağız. Tıpkı 1974 yılında, Rum tarafınca her türlü zulme maruz bırakılmış olan Kıbrıs Türk halkını korumak ve adada barışı hakim kılmak için yaptığımız gibi…” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu: Kıbrıs konusu KKTC ve Türkiye için hayatidir

İmamoğlu, en büyük dileğinin barış olduğunun altını çizerek “Savaşların, çatışmaların, acıların tekrarlamamasıdır. Bunun için herkese ve başta yöneticilere büyük iş düşüyor. Gerginliği tırmandıracak açıklamalardan, siyasi çıkar uğruna halklar arası barışı tehlikeye atacak söz ve eylemlerden her iki kesim de uzak durmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti her zaman kardeş KKTC’nin yanındadır, ilelebet öyle olacaktır. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlarken tekrar KKTC Cumhurbaşkanımızı İstanbul'da ağırlamaktan kıymetli eşleri hanımefendiyi, İstanbul'da ağırlamaktan duyduğum onuru belirtmek isterim. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlarım.” açıklamasını yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.