İmamoğlu: Kentsel dönüşüme can suyu geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara sağlayacakları finansal destek hakkında açıklama yaptı.

İmamoğlu: Kentsel dönüşüme can suyu geliyor
Yayınlama: 05.07.2024
4
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, riskli yapı sahibi, hane içi aylık gelirin toplamda 2 asgari ücretin altında olan dar gelirli ailelerin İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) ile yapacakları binaların maliyetinin yüzde 60'ını karşılayacaklarını açıkladı.

Riskli yapı sahibi dar gelirli emeklilerin ise aynı kampanyadaki yapım maliyetlerinin yüzde 65'ini İBB olarak karşılayacaklarını duyuran İmamoğlu, “Aynı şekilde hane içi gelir 3 asgari ücretin altındaysa %40, aynı durumdaki emeklilere %45 maliyet desteği geliyor” dedi.

Ekrem İmamoğlu, hızlı bina taramada yüksek risk grubuna ait olduğu tespit edilen 6 bin 920 yapıdaki 80 bin aileye ilave 7 bin TL kira yardımı, emeklilere de 9 bin TL kira desteği yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Geçici kiralık konut hizmeti ile dönüşüm sürecinde barınma desteği sağlayacağız. Bayrampaşa'da ilk örnek hayata geçiyor. İlçe belediyeleriyle protokol yapıyor, hızlı bina tarama hizmetini yaygınlaştırıyoruz. İBB desteği ve KİPTAŞ güvencesi ile İstanbul’da kentsel dönüşümde tarihi bir dönemi başlatıyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.