İmamoğlu: İstanbullu, kendisini cezalandıranların biletini kesti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İETT Sultangazi Garajı’nın açılışını gerçekleştirdi.

İmamoğlu: İstanbullu, kendisini cezalandıranların biletini kesti
Yayınlama: 24.05.2024
2
A+
A-

İmamoğlu, İETT Sultangazi Garajı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada ulaşımın İstanbul’un en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, “Bu sorunu, doğru ve akılcı, aynı zamanda sürdürülebilir ulaşım politikalarıyla çözüme kavuşturabiliriz. Geçtiğimiz 5 yılda bu konuda çok kıymetli adımlar attık. Yaptığımız bütün bu olumlu adımlar gün geçtikçe, zaman ilerledikçe çok daha etkin bir biçimde hayatımıza pozitif şekilde yansıyacak.” dedi.

Şehrin her noktasında sadece İETT’nin günde 5 milyon kişiyi taşıdığını söyleyen İmamoğlu, “5 milyon insanımıza yolculuğunda, seyahatinde hizmet veriyor. Yani İETT'nin otobüsleri, günde 1 milyon 255 bin kilometre yol kat ederken, dünyanın etrafında da tam 32 kez tur atıyor. Tabii İETT'nin işletme büyüklüğü kadar, yeni yatırımları da çok önemli. Bu anlamda 252 tane metrobüs, 293 tane de otobüsü, bu zor dönemde birçok sıkıntıların yaşandığı 5 yıllık süreçte filomuza kattık.“ diye konuştu.

İmamoğlu, “Biliyorsunuz; daha göreve gelir gelmez, bir 300 otobüsü daha farklı imkanlarla ya da daha uzun vadeli ödeme planlarıyla filomuza katma arzumuz olmuştu.” diyerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Düşünün ki; o imkanların bile engellendiği ve 300 otobüsün, bugün itibariyle, 2021 yılında başvurduğumuz ve hala cevabı bile yazılmayan; ki o da olsa farklı fırsatlarla, uzun vadeli kredi imkanlarıyla, 300 otobüs daha alma imkanımız olabilirdi. Halkımız, bu konuda cezalandıranı değil, cezalandırılanın farkında olduğunu gösterdi. Esasen bu imzanın atılmayarak, 300 yeni otobüsün alınmaması konusunda İstanbul halkının cezalandırıldığını görerek, sandıkta bileti kesti.”

Konuşmaların ardından İETT Sultangazi Garajı, İmamoğlu’nun CHP Parti Meclisi üyeleri Mahir Yüksel, Cem Aydın, Ozan Işık, Bedirhan Berk Doğru, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ve Demet ile birlikte kestiği kurdele ile resmen hizmete girmiş oldu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.