İmamoğlu: İstanbul’la buluşmamış olimpiyat ruhu eksik kalır

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 53. Genel Kurulu”na katılmak üzere, Romanya’nın başkenti Bükreş’e gitti.

İmamoğlu: İstanbul’la buluşmamış olimpiyat ruhu eksik kalır
Yayınlama: 06.06.2024
3
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile Romanya’nın başkenti Bükreş’te bir araya geldi. İkili, yaklaşık 1 saat boyunca İstanbul’un 2036 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları yolculuğunu konuştu.

İmamoğlu, Bach ile görüşmesinin ardından, “İstanbul için 2036, çok değerli bir şans ve bu şansı hem biz değerlendireceğiz hem bana göre olimpiyat ruhu değerlendirecek. Çünkü İstanbul'la buluşulmamış olimpiyat ruhu, bana göre eksik. Dünyanın en güzel şehri İstanbul ve İstanbul'un her yeri bir arena, her yeri bir stadyum, her yeri bir spor duygusuyla dolu. İnşallah 2036’da İstanbul'da, İstanbullularla birlikte ev sahipliği yapacağız” açıklamasını yaptı.

 Parlamento Sarayı’nda gerçekleştirilen ve 6-7 Haziran günleri arasında düzenlenen genel kurul, EOC Başkanı Spyros Capralos ve Romanya Olimpiyat Komitesi Başkanı Mihai Covaliu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. İmamoğlu, gün boyu takip ettiği genel kurulda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener’in de katılımıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

İmamoğlu, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

“Bugün, güzel bir toplantı günüydü. Avrupa Olimpik Komiteleri ve başkanlarıyla çok verimli bir toplantı gününü geçirdik. Akşamüstü Dünya Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach'la çok önemli bir toplantıyı yaptık. İstanbul 2036’yı uzun uzun konuştuk. Paris'e giden yolda yaşanan deneyimler… Lozan'da kendisini ziyarette attığımız 2036’ya dönük kararlılığımızı ve niyet beyanımızın hangi bir süreçte olduğunu, Paris'te bir yıldır yürüttüğümüz, belediyeyle yaptığımız karşılıklı diyalog detayları ve özellikle bundan sonra atmayı düşündüğümüz adımlar ve planlamalrı kendisiyle paylaştık. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk ve çok değerliydi. Sonuçta, Paris Olimpiyatları'ndan sonra biz, devamında atacağımız adımlarla ilgili her adımını bildiğimiz ve şehrimizi hiçbir konuda eksik bırakmayan hususlarla ilgili, karar birliğine vardık. Ve umut ediyorum, hemen Paris'ten sonra, en yakın tarihte, güçlü bir takımımızla, Lozan ziyaretiyle Dünya Olimpiyat Komitesi'yle güçlü ilişkilerimizi en yüksek seviyede tutacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.