İmamoğlu: İstanbul’a sahip çıkmak Fatih’in ve Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmaktır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuştu.

İmamoğlu: İstanbul’a sahip çıkmak Fatih’in ve Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmaktır
Yayınlama: 29.05.2024
5
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 571. Yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda gerçekleştirilen kutlamalara, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler; İBB Mehteran Bölüğü, görsel ve ışık gösterileri ile İstanbul’un fethinin canlandırıldığı sahne gösterisi ile devam etti.

İmamoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada dünya tarihinin fetihlerle dolu olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Ama İstanbul'un fethi, tarihin akışını değiştiren, bir çağı kapatıp, yenisini açan çok özel bir fetihtir. İstanbul'un fethi, hissedin ki, çok özeldir. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'da herkesin inanç ve geleneklerini koruyan, adil ve hoşgörülü bir yönetim kurdu. Medeniyetimize, çok büyük güç ve değer kattı. Ortaçağ'ın karanlığındaki batı dünyasına örnek oldu. İstanbul'u, bu kadim kenti, doğu ve batı kültürlerinin buluştuğu bir dünya başkenti haline getirdi. İstanbul, ta o zaman adaletin, hoşgörünün simgesi oldu.”

“Bu şehre sahip çıkmak, bu şehrin her türlü ruhuna sahip çıkmak, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, yeni bir çağ açan değerlerine sahip çıkmaktır.” diyen İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu şehre sahip çıkmak, bu şehrin her türlü ruhuna sahip çıkmak, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, yeni bir çağ açan değerlerine sahip çıkmaktır. Bu şehre sahip çıkmak, İstanbul'u işgalden kurtarıp, yeniden milletimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmaktır. İstanbul'a sahip çıkmak; böylesi güçlü bir duygudur.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.