İmamoğlu: İstanbul, 2050 vizyonuyla emin adımlarla yol yürüyor

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışına katıldı.

İmamoğlu: İstanbul, 2050 vizyonuyla emin adımlarla yol yürüyor
Yayınlama: 31.08.2024
3
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk fuarı olma özelliğine sahip 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın “onur konuğu şehri” İstanbul’un yöneticisi olarak konuşmasının çok değerli olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, Farklı kurum ve kuruluşlarımızla burada temsil ediliyoruz. İBB Miras, İBB Kültür ve Visit İstanbul markalarımızla katıldık ve İstanbul'umuzun bu yöndeki gelişimlerini sergilediğimiz bir standımız, bir pavyonumuz var. Oraya mutlaka bekliyoruz” dedi. İstanbul’daki iyi uygulamaları, başka kentlerle paylaşmanın kendileri için kıymetli olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İstanbul'umuzda ortaya koyduğumuz, 2019 yılıyla başladığımız, ‘kentin ortak akıl mekanizması’ diye tariflediğimiz İstanbul Planlama Ajansı, şehrimizin geleceğine dair atılacak adımları, kentin dinamizm yapısıyla, insanlarıyla konuşarak, geliştiren ve ‘İstanbul, 2050’de nasıl bir kent olmalı’ sorusuna cevap arayan yapının olağanüstü faydalarını gördük, görmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

İmamoğlu: İstanbul, 2050 vizyonuyla emin adımlarla yol yürüyor

“İstanbul, 2050 vizyonuyla; daha eşit, daha adil ve daha yaratıcı bir şehir olması yolculuğunda emin adımlarla yol yürüyor” diyen İmamoğlu, dijitalleşme ve teknolojik ilerlemenin kentelre yaşamayı ve kentleri yönetmeyi kolaylaştıracak güçlü fırsatlar sunduğuna dikkat çekti. Bu fırsatların, kentlerin planlanması ve akıllı şehircilik yaklaşımlarını kaçınılmaz hale getirdiği tespitinde bulunan İmamoğlu, “Bu konuda ciddi atılımlı adımlar ve yatırımlar yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Akıllı şehirciliğe dayalı kent yönetimi yaklaşımı, çok paydaşlı bir sürecin parçası olarak vatandaşların refahını arttırmak, daha verimli, sürdürülebilir ve kapsayıcı kentsel yaşamı sunmak, dijitalleşmenin etkili bir şekilde kullanımını, hayatın içerisine sürdürülebilir bir biçimde servis etmek, kentlerimiz için çok önemli bir stratejik yolculuk tarifi” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: İstanbul, 2050 vizyonuyla emin adımlarla yol yürüyor

Bu kapsamda uygulamaya koydukları “İstanbul Senin”, “Fiber Optik Tabanlı Deprem Erken Uyarı Sistemi (FOTDES)”, “Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP)”, “İBB Askıda Fatura Platformu” ve “Bütçem İstanbul”u örnek olarak gösteren İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“Bu yönüyle, kentlerin gelecekte tek bir ağızdan, tek bir iradeden ya da tek bir iradeden değil, toplumsal iradenin, toplumsal düşüncenin, toplumun ortak aklının yansıdığı en demokratik yöntemlerle karşılık bulduğu bir mekanizmaya dönüşmesi, bir mutluluk kaynağına dönüşmesi, ülkemiz adına, demokrasinin ülkemizde daha yüksek seviyeye gelişmesi adına önemli olduğunun iddiasını ortaya koymak isterim. Zira, dünya çapında, özellikle insan kaynağından faydalanma modelleriyle ilgili yaratılan teknolojik gelişmelerin ne kadar etkili olduğunu, yapay zeka üzerinden görüyoruz. Esas olan, insanların katılım modellerini, yine yapay zeka üzerinden, uygulama mekanizmalarına eriştiren hatları ve kanalları kurabilmek sanırım güçlü demokrasinin, cesur demokrasinin, yine en güçlü teknolojiyle buluştuğu esnada mümkün olabileceğinin bir işareti.”

İmamoğlu: İstanbul, 2050 vizyonuyla emin adımlarla yol yürüyor

“Böylesine güçlü etkinliğin ev sahibi olmak İzmir için, bizler için birer onur” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay da “Bu mirası onurla, başarıyla taşımak için çalışıyoruz arkadaşlarımla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak ve aslında İzmir olarak. Umuyorum geleceğe, bizden beklenen, ‘İzmir Fuarı'nı eski günlerine döndürün Başkanım’ diyen o halkımızın sesine candan kulak vererek, üzerimize düşeni yapacağız. Her sene daha güçlü bir fuarın gerçekleşmesi için çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl, 14 ülkeden ve Türkiye'den de 53 şehirden, yüzlerce firmamızın katıldığı bir yıl yaşıyoruz. Onur konuğumuz il, İstanbul. Ve yine ‘özel konuk’ olarak bu sene ağırladığımız ülkemiz de Küba. 20 firmayla, kendi stantlarında bu sene kendi ülkelerini tanıtıyor olacaklar” bilgilerini paylaştı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.