İmamoğlu: Hedefimiz; global ölçekte rekabetçi ve öncü şehirler yaratmak

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk fuarı olma özelliğine sahip 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışına katılmak üzere İzmir’e gitti.

İmamoğlu: Hedefimiz; global ölçekte rekabetçi ve öncü şehirler yaratmak
Yayınlama: 31.08.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı makamında tebrik eden İmamoğlu, ziyaretin ardından İzmir Uluslararası Fuar Alanı’na geçti. İmamoğlu ve Tugay, her iki belediyenin iştirak şirketleri, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. (İZTEKNOLOJİ) arasında, akıllı şehir uygulamalarında iş birliği yapılmasını amaçlayan protokole imza attı.

İzmir ve İstanbul arasında etkili bir dönem var etme gayretinde olacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Bugün burada, sadece iki şehrimiz için değil, aynı zamanda Türkiye'mizin teknoloji ve inovasyon iklimi açısından da önemli bir adımı atıyoruz. İZTEKNOLOJİ ve İSBAK arasında imzalayacağımız bu iş birliği protokolü ile kentlerimiz arasında sadece bugün için değil, gelecek için de anlam taşıyan bir süreci başlatıyoruz. Bu protokol ile teknolojinin gücünü, bilgi birikimimizi ve inovatif çözümlerimizi bir araya getirerek, İstanbul ve İzmir'i geleceğin akıllı şehirleri arasında öne çıkartmak ve Türkiye'miz adına uluslararası düzlemde de çok önemli bir konuma taşımak arzusundayız” dedi.

İmamoğlu: Hedefimiz; global ölçekte rekabetçi ve öncü şehirler yaratmak

İBB iştiraki İSBAK’ın, başta trafik sinyalizasyonu olmak üzere, akıllı ulaşım sistemleri alanında çok değerli çalışmalara imza atan bir kuruluş olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Türkiye’nin akıllı ulaşım sistemleri alanında, ilk yerinde lisanslı AR-GE merkezi ile trafik yönetim sistemleri konusundaki uzmanlığını, inovatif ve etkili çözümlerle tüm şehirlerimize yaymak isteyen de bir misyonu var. Bu kapsamda, sadece İzmir değil, Türkiye'nin birçok şehrine de hizmet sunduğumuzu buradan duyurmak isterim. Bu iş birliği de bu yaklaşımın çok önemli bir adımıdır. Bu çalışma, iki büyükşehir arasında yürütülecek ortak projelerle de sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda teknolojik know-how'un (Bir işletmenin, üretim yöntemleri ya da teknolojisinin, aynı dalda çalışan veya aynı işi yapmaya hazırlanan bir başka firmaya satılması veya kiralanması eylemi) paylaşılması ve mevcut teknoloji ürünlerinin yaygınlaştırılması ile halkımızın hayatına doğrudan, çok etkili dokunacak çözümler sunacaktır” diye konuştu.

İmamoğlu: Hedefimiz; global ölçekte rekabetçi ve öncü şehirler yaratmak

“Başta İstanbul olmak üzere, Türkiye'nin lokomotif şehirleri, İzmir gibi şehirlerimizle birlikte Türkiye'nin daha huzurlu, daha mutlu bir kent yaşamına kavuşmasının, memleketimizin ve milletimizin huzuru içinde önemli olduğunu bilen yöneticileriz” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:  

“Bütün belediye başkanlarımızın ne denli güçlü bir kader birliği yapmamız gerektiğini, ne denli büyük bir yol arkadaşlığı yapmamız gerektiğini, bu yol arkadaşlığının, bu kader birliğinin, bu güç birliğinin aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin bu zor günlerden sıyrılması adına da önemli bir motivasyon ve zemin oluşturacağını da bilen yöneticileriz. Bu yönüyle ‘ama’sız, ‘fakat’sız iş birliği, birbirine sırtını dayayan, birbirinden güç alan belediye başkanları olarak, yolumuza devam edeceğiz. Daha geçtiğimiz günlerde Adıyaman'daydık. İş birliğimizi konuştuk. Bütün deprem bölgesine katkılarımızı sunma konusunda, TBB’de adil çözümlerimizi, adil fırsatları sunma gayretimizi konuştuk ve sonuca kavuşturduk. Bugün de İBB çatısı altında, İzmir'imizle, Cemil Tugay Başkanımızla adımlarımızı sonuçlandırmanın gururunu yaşıyorum.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu, Tugay, Narin ve Durmaz; iki şehir arasındaki teknolojik iş birliğini başlatacak protokolü imzaladı. Söz konusu iş birliği, protokolün 3. maddesinde, “İşbu Protokol, İZTEKNOLOJİ ile İSBAK arasında ortak etkinlikler, çalışmalar, araştırmalar, projeler gerçekleştirmek ve her türlü bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi, ortak çalışmaların somut ve sürdürülebilir bir temele oturtulması, tarafların birbirlerinin projelerini desteklenmesi ile ortaklaşa çalışmalar yürütülmesi, ilişki alanlarının genişletilebilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için gerekli şartların sağlanabilmesine yönelik İSBAK – İZTEKNOLOJİ iş birliği amaçlanmıştır” sözleriyle tanımlandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.