İmamoğlu: Eksiğimiz var ise tamamlayacağız, desteklemeye devam edeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Caferileri Evrensel Aşura Matem Merasim Töreni’ne katıldı.

İmamoğlu: Eksiğimiz var ise tamamlayacağız, desteklemeye devam edeceğiz
Yayınlama: 16.07.2024
5
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Caferileri Evrensel Aşura Matem Merasim Töreni’ne katıldı.

Kerbela acısının ortak olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bugün aşure anında İmam Hüseyin'in matemiyle bir aradayız. Ortak acımız olan Kerbela acısını hep birlikte hissetmekten ve bu hissiyat üzerinden bir hoşgörü zemini, barışın, huzurun kıymetini bilen o sürece en cesur bir biçimde yaklaşım gösteren 86 milyon vatandaşın ruhunu hissiyatını bu salonda paylaşmaktan onur duyuyorum.” dedi. 

“Muharrem ayı Kerbela'da zalimin zulmüne boyun eğmeyenlerin matemidir.” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Yüreğindeki adalet ve eşitlik hasretiyle oruç ibadetini yerine getiren ve lokmasını bölüşen siz değerli canların matemini derinden hissettiğimi bilmenizi isterim. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ay bize zalime karşı mazlumun yanında olmanın, güçlünün değil, cesaretle, en yüksek cesaretle haklının yanında durmanın onurunu hissettirir. Geçmişte yaşanmış derin acılar, büyük adaletsizlikler, toplum vicdanında yaşamaya devam eder.”

İBB olarak her inanç grubuna destek verildiğini vurgulayan İmamoğlu, “Biz İstanbul'umuzda bu konuda üzerimize düşen tüm görevleri en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. Bunun tek karşılığı bizim büyük sorumluluğumuzu yerine getirme gayretidir. İnanç masası çerçevesinde sunmaya gayret ettiğimiz bir kısım imkanlarla toplumumuzun her inanç mensubunun inancının ve öğretilerinin gereklerini özgür bir biçimde yerine getirmesini en güçlü şekilde destekliyoruz. Eksiğimiz var ise tamamlayacağız, desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.  


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.