İmamoğlu: Bu ülkede Narin niye öldü?

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Enstitü İstanbul İSMEK Eğitmenler Buluşması”nda konuştu.

İmamoğlu: Bu ülkede Narin niye öldü?
Yayınlama: 10.09.2024
3
A+
A-

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni dönem eğitim-öğretim sezonuna 16 Eylül’de başlayacak Enstitü İstanbul İSMEK tarafından düzenlenen “Eğitmenler Buluşması”na katıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ve yaklaşık bin 300 Enstitü İstanbul İSMEK eğitmeninin katıldığı etkinlikte, İmamoğlu’na, kız kardeşi Neslihan Yakupçebioğlu da eşlik etti. Etkinlikte, sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

Eğitimin, iyi vatandaş ve iyi insan olmanın da temel taşlarından biri olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Hepiniz biliyorsunuz ki; ‘Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir’ diyor Atatürk. Dolayısıyla her biriniz, aslında cehaletle mücadele eden, savaşan birer kahramansınız. Bu manada hepinizin görevini önemsiyor ve size elbette güveniyoruz” dedi.

İmamoğlu, hayatını kaybeden Narin Güran hakkında da şunları söyledi:

“Bütün bunları bilirken, bütün bunları okurken, bu ülkede Narin niye öldü? Benim kalbim buruk. Vicdanım köşeye sıkışmış durumda. Her alanda; üretimde, tarımda, emekte, sanayide, eğitimde, bilimde, sporda, kültürde, her alanda iyi işleri yapan bir millet olmayı başarabilmemiz lazım. İşte o zaman, Narin, bu ülkede ölmez. Başka türlü süreci o bir bebe, mini minnacık çocuğun ölümünün altında 86 milyon kalır ve eziliriz. Ezildik biz. Ezildik.  Bu memleketin bütün bebelerini, bütün evlatlarını Allah korusun. Ve hepimizin bu konuda sorumlu olduğumuzu unutmayınız. Ve gerçekten eğitim, eğitimci, öğrenim, topluma bir şey öğretmek, onları medeni bir seviyeye taşımak, sizlerin mesleğinin çok kutsal bir içeriği. Bunu lütfen bütün ruhunuzda, tüm bedeninizle taşıyın ve yaşayın. Allah yolunuzu açık etsin. Emekleriniz için minnettarız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.