İmamoğlu: Biz insanımızı birbirinden ayıran akla karşı mücadele ettik

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Bayrampaşa Tramvay Hattı Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni’nde konuştu.

İmamoğlu: Biz insanımızı birbirinden ayıran akla karşı mücadele ettik
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Bayrampaşa Tramvay Hattı Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan İmamoğlu, yapacakları her işin tarihi bir iş olacağını belirterek, “Sizin paranızı yönettiğimiz için her kuruşunuzu titiz harcamayı kendimize ilke ediniyoruz.” dedi.

İmamoğlu,”Bugün itibariyle  burada güçlü bir çalışmayı ortaya koyacak yüklenici firmamıza, çalışanlara mühendislere başarılar diliyorum.” açıklamasını yaptı ve hattın bir an önce hizmete girmesini diledi.

İstanbul’da konforlu ulaşıma dikkat çeken Ekrem İmamoğlu,”Her kuruşun milletimizden toplanmış bilinciyle hareket ettik. Burada eskiden yapılmış olan projeyi de ele alarak 2022 yılından itibaren yaptığımız çalışmalarla 25 milyon euro’luk bir tasarruf elde edecek proje revizyonu yaptık.” ifadesini kullandı.

İmamoğlu projenin kamu yatırım programına alınmadığını vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Başvurularımızın sonuncusunda yine kamu yatırım programına alınmadı. İstanbul’da tek dertleri var. CHP’li belediye var diye alınmadı.  Bayrampaşa Belediyesine seçime 1 buçuk ay kala 45 milyon lira yolluyor niye? AK Partili belediye var orda kazansın diye. Peki, Cumhurbaşkanının bütçesinde o parayı onaylayıp yollayan o bütçedeki para kimin? Benim senin hepimizin parası.”

Anne Kart hatırlatması yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Milletimize 0-4 yaş arası çocuklara ücretsiz anne kart vereceğim dediğim zaman kimin parasını kime veriyorsun dediler. Ben hangi anne AK Partili diye baktım mı? Benim için her anne başımın üstündedir. Bu şehirde bir anne birbirinden ayırt edilebilir mi. Biz insanımızı birbirinden ayıran akla karşı mücadele ettik.” dedi.

 İmamoğlu, projenin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Planına girdiği zaman hızlandırmak adına kaynak bulunabileceğine dikkat çekerek buna onay verilemdiğini söyledi ve ekledi:

“Cumhurbaşkanlığı Yatırım Planına girdiği zaman burayı daha hızlandırmak adına kaynak bulabiliriz ama onay verilmiyor. Burası aynı zamanda tarihi yarım adayla da kesintisiz demiryolu ulaşım hattı sağlamış olacak. Alibeyköy Eminönü, Sirkeci, fatih, Beyoğlu, Eyüpsultan buralar gerçekten tarihi İstanbul’un çok önemli bölgeleri. Buralara sahip çıkmak demek kadim İstanbul’a sahip çıkmak demek.

Çok çalışıyoruz, ahlakımızla çalışıyoruz. Şimdi ben buradan bir hususu söylemek isterim. İşte ‘Boğaz’da İmamoğlu bir binayı yaptırıyor.’ Biz Allah’a şükür bir vatandaşın ya da kamuyu ait yeşil alanı rant projesi yapmadık. Bu konuyla ilgili her gün Meclis’te karar çıkaranların aklına şaşıyorum.”

Ekrem İmamoğlu, halkçı ve icraatçı bir bakış acısıyla iş yapmaya devam edeceklerini belirterek “Biz milletçe İstanbul’un muhafızıyız. Halkçı ve icraatçı bir bakış acısıyla iş yapmaya devam edeceğiz. Bayrampaşa Eyüpsultan Metro Hattı’mızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. ” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.