İmamoğlu: Asla geri durmayacağız, çok çalışacağız

Adıyaman Belediye Binası Temel Atma Töreni ile Yaylakonak Köprüsü ve Gölbaşı Parkı Açılış Töreni, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İmamoğlu: Asla geri durmayacağız, çok çalışacağız
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

“Sizler çok yiğit insanlarsınız, sizler çok cesur insanlarsınız” diyen TBB ve İBB Başkanı İmamoğlu, “Yüreği yaralısınız biliyorum ama hep beraber yaralarınızı sarmaya, hep birlikte çalışmaya, bir olmaya, birlikte olmaya geldik. Abdurrahman Tutdere Başkanımızın çok güzel çalışmalarının bir bölümüne eşlik etmeye geldik. Bu çok sıcak havada bizleri burada ağırladınız, misafir ettiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye Belediyeler Birliği olarak buradayız. Türkiye Belediyeler Birliği'nin değerli encümen üyesi dostlarımla, belediye başkanlarımla birlikte ilk görevimizin ilk atılımını ve ilk destek programını deprem bölgesinde ciddi yaralar almış şehirlerimize, ilçelerimize, beldelerimize nasıl destek olabiliriz diye çalıştık. O çalışmanın ürünü olarak da siz kıymetli Adıyamanlı şehrimizin insanları başta olmak üzere özellikle bütün deprem bölgesinde ağır hasar almış, sıkıntı yaşamış beldelerimize, ilçelerimize 89 aracımızı ve 6 bin çöp konteynerimizi dağıtmak üzere buraya geldik” dedi.

İmamoğlu, deprem bölgesinde zarar görmüş, sıkıntı yaşamış il, ilçe, belde, büyükşehir her birisiyle iş birliği yapacaklarını vurgulayarak “Ama Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatımla ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatımla buradaki yaraların sarılması, tedbirlerin alınması konusunda var gücümüzle çalışacağız. Çalışmaya da devam ediyoruz. Tabii sevgili dostlar, niçin bu yıkımı yaşadık? Ne için bu çağda binalarımız, evlerimiz bizlerin canını aldı. Niçin hala bu sorunlar çözülmedi? Özellikle İstanbul'da çok derin hissedilen 1999 yılındaki Gölcük depreminden sonra ‘Aklımız başımıza geldi’ dedikten sonra yirmi beş yıldır gerekli tedbirler, gerekli ilgi alaka gösterilmedi ve bugün bu durumdayız. Bunların her birisinin elbette hesabı tutulacak.” şeklinde konuştu.

Devletin her kurumunun millete ait olduğunu söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Belediyeler de sizin, bakanlıklar da sizin, müdürlükler de sizin, valilikler de sizin. Her birisi size aittir. Hiç kimse devletin bir birimi, bir kurumu kendi mülküymüş gibi kendi siyasi hesaplarına hizmet ediyormuş gibi davranamaz. Böyle bir şey yok. Malın sahibi millettir. Bu kadar net. Dolayısıyla sevgili hemşerilerim bu bakış açısıyla biz istiyor ve biliyoruz ki devletimizin farklı kurumları evet konutlar üretiliyor, evet verilen vaatler, sözler hepsi tutulamadı. Çalışılıyor ama isteğimiz şu; şeffaf olun. Milletimiz konuşun. Kurumlarımızla birlikte çalışın. O parti bu parti ayırmayın. Aynı masada herkese sandalye verip birlikte düşünün.Bu memleketin 86 milyon insanı birdir, eşittir bu devletin asil vatandaşıdır.” diye konuştu.

Törende konuşmaya yapan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: “Adıyaman'ımızı seçim öncesi vadettiğimiz gibi hizmetlerimizle birbiri buluşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizden aldığımız bu kutsal emaneti, bu görevi inşallah en güzel şekilde hak ettiği şekilde sizi hizmetlerle buluşturarak bu emanetin gereğini yerine getireceğiz. Sizler bize güvendiniz biz de size hizmet etmek için çalışacağız. Sizlere söz vermişti Ekrem İmamoğlu. Seçim öncesi göndermiş olduğu videoda ne demişti? ‘Siz Adıyaman’da Tutdere’yi seçin biz arkasında olacağız’ demişti. İşte bugün sözünü tuttu. Ekrem Başkan gibi diğer belediye başkanlarımızın da desteği Adıyaman ile olacak. Düştüğümüz yerden kalkacağız” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.