İmamoğlu: Adalar’ı pozitif ayrımcılığa tabi tutacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinden başarıyla çıkan Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ı makamında tebrik etti.

İmamoğlu: Adalar’ı pozitif ayrımcılığa tabi tutacağız
Yayınlama: 10.06.2024
4
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Adalar ilçesinin, geçmiş dönemlerde İBB’yle aynı siyasi kulvarda olmamasından ötürü nasıl yok sayıldığını ve cezalandırıldığını, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde birebir şahitlik ettiğini söyleyen İmamoğlu, “Hatta belli sıkıntılarına, ta Beylikdüzü'nden destek olma konusunda da çaba göstermiş birisiydim. Bildiğiniz üzere yerel yönetimler, özellikle nüfusu bakımından bütçe alan bir yapıya sahip geniş anlamda. Adalar’ın da bu anlamda bir ilçe belediye ve belediye bütçesi söz konusu.” dedi.

İBB’deki ilk 5 yıllık dönemlerinde Adalar için önemli hamleler yaptıklarının altını çizen İmamoğlu, “Adalar’da, büyükşehir belediyesinin ilk kez birimini kurduğu ve burada fiilen içinde olduğu, ilçe belediyesiyle ve diğer kurum, kuruluşlarla dayanışma içinde olduğu bir süreç yönetildi. Şimdi bunu daha da yukarıya taşıyacağız. Adalar'ın her konusunda, ilçe belediyesiyle en üst seviyede iş birliğinin ortaya koyarak, ilçe belediyesi-İBB ilişkisinde, burada ilçe belediyesini biraz daha pozitif ayrımcılığa tabi tutacağız.” diye konuştu.

Adalar Belediye Başkanı Akpolat da İmamoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretin duyduğu memnuniyeti, şu sözlerle dile getirdi:

“Hızlı bir şekilde bütün süreçlere de Adalar’da doğup büyümüş birisi olarak birisi olarak hızlıca başladık ben, meclis üyelerim ve yetkili başkan yardımcılarımla birlikte. Çok keyifli, çok güzel bir yer.  39 ilçeye aynı mesafede yaklaşımınızla, hizmetlerimiz çok hızlı bir şekilde, iş birliği içinde devam ediyor.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Akpolat, kurum kurmaylarının karşılıklı katılımıyla, Adalar’ın sorunlarına ve çözüm yollarına dönük, ortak masa toplantısı gerçekleştirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.