İETT’den Beylikdüzü’ne 3 yeni hat

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçede ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde ilçeye 3 yeni hat kazandırıldı.

İETT’den Beylikdüzü’ne 3 yeni hat
Yayınlama: 04.07.2024
3
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçedeki ulaşım ve toplu taşıma ile ilgili talep ve şikayetlerini çözüme kavuşturmak amacıyla İETT yetkilileriyle bir hafta içerisinde yaptığı ikinci toplantıda 3 yeni hat müjdesi geldi. Toplantıda, geçtiğimiz hafta yapılan ilk toplantıda ela alınan sorunlar ve çözüm yolları hatırlatılarak ilçedeki ulaşım faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

İETT heyetine desteklerinden dolayı teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ''Beylikdüzü raylı sistemle hiç buluşmadı. Yani şu an raylı sistem eksikliğini yaşıyoruz. Şayet metro yatırım planına alınırsa yaklaşık üç milyon nüfusun olduğu bu bölgede hem İETT'nin üzerindeki yük hafifleyecek hem de trafik sıkışıklığından kurtulacağız. ” diye konuştu.

İETT Genel Müdürü İrfan Demet ise yapılan toplantılardaki önerileri somutlaştırarak geldiklerini ifade ederek 3 yeni hat müjdesi verdi.

Demet, “145 no’lu hattımızın güzergahını geliştiriyoruz. Daha önce İhlas Marmara’dan başlayarak Avcılar Metrobüse uğruyordu. Bu noktada Küçükçekmece Marmaray Durağına gidecek. Böylelikle ilçeyi Marmaray’a doğrudan ulaştırmaya başlayacağız. İlgili yol ve güzergah çalışmalarımız devam ediyor. İkinci hattımız BM 7 adını verdiğimiz Haramidere/Yakuplu- Beylikdüzü hattımız olup ilçe içi ring yapacak şekilde çalışacak. Üçüncü hattımız ise BM 8 adını verdiğimiz Gürpınar- Cumhuriyet Mahallesi Metrobüs durakları arasında çalışacak.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.