İETT, ilçe belediyelerini ziyaret ediyor

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İstanbul’da ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar ile bir araya geliyor.

İETT, ilçe belediyelerini ziyaret ediyor
Yayınlama: 09.06.2024
2
A+
A-

İETT, katılımcı yönetim vizyonu ile tüm ilçelerden gelen talepleri yerinde alarak ortak akıl ile toplu ulaşımda yeni çözümler geliştiriyor.

Nüfusu ile Avrupa’nın 23 ülkesinden büyük olan İstanbul’da raylı sistem yatırımları hızla hayata geçerken, hali hazırda toplu ulaşımın yaklaşık yüzde 54’ü lastik tekerlekli ulaşım ile gerçekleşiyor. Dünyanın farklı metropollerinde birden fazla kurum bu işletmeyi sağlarken İstanbul’da İETT, tüm otobüs, metrobüs, tarihi tramvay ve tünel seferlerini tek başına gerçekleştirerek 1 günde 5 milyon yolcu taşıyor.

İETT’nin 1 günde gerçekleştirdiği bu faaliyetlerde 6 bin 652 araç görev alıyor, 832 farklı hatta 62 bin sefer yapılarak 1 günde 1 milyon 255 bin kilometre mesafe kat ediliyor. 

İETT, ilçe belediyelerini ziyaret ediyor

İETT operasyonlarını sürdürürken, İstanbulluların toplu ulaşım hizmetinden daha konforlu ve daha rasyonel faydalanabilmesi için de katılımcı yönetim vizyonu ile ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar ile bir araya geliyor. Bu buluşmaların ilki ise Eyüpsultan Belediye Başkanı Sayın Mithat Bülent Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda İETT Genel Müdürü İrfan Demet, kurumun faaliyetleri ile ilgili genel bir bilgi de verdi. İETT’nin Eyüpsultan ilçesinden geçen 139 hatta 893 araçla hizmet verdiği ve 1 günde 626 bin yolculuk gerçekleştirdiği ifade edilirken, toplantıda gelen yeni taleplerin birlikte değerlendirilerek ortak akılla yeni çözümlerin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

İETT, ilçe belediyelerini ziyaret ediyor


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.