İBB’den 326 yatak kapasiteli “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi” projesinde yer alan 326 yatak kapasiteli “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu”, İstanbul’un merkezinde kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak

İBB’den 326 yatak kapasiteli “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu”
Yayınlama: 30.06.2024
4
A+
A-

Mecidiyeköy’de inşa edilen ve içerisinde Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, cami, kültür merkezi, meydanı ve etkinlik alanları bulunan; aynı zamanda ofislerin de yer alacağı bir sosyokültürel yaşam alanı olan ‘Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi’nin temeli 16 Aralık 2022’de atıldı.

326 yatak kapasiteli yurt, kız öğrenciler için yapılıyor

326 yatak kapasiteli yurt, kız öğrenciler için yapılıyor. Toplam inşaat alanı 19.405,6 metrekare olan bu sosyokültürel merkezin içerisinde çok amaçlı toplantı odası, kütüphane, kafe, yemekhane, otopark, İETT peronları ve itfaiye amirliği de bulunuyor.

Yaşam ve Gençlik Merkezi projesi ismini, Mustafa Kemal Atatürk’e verilen ve “kurtarıcı” anlamına gelen “Halaskar” ünvanından alıyor.  Ayrıca projede yer alacak caminin adı “Halaskargazi Camii”, kız yurdunun ismi ise “Zübeyde Hanım Kız Yurdu” olarak belirlendi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, proje hakkında, “Adını Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e verilen ve ‘kurtarıcı’ anlamına gelen unvanından alan Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi projemizde bir de yurt inşa ediyoruz. İstanbul'un merkezinde kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacak 326 yatak kapasitesli yurt projemiz 'Zübeyde Hanım Kız Yurdu' adıyla hizmet edecek” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.