İBB sivrisineklerle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 226 bin 376 sivrisinek üreme kaynağına yönelik çalışmalar birçok mücadele yöntemi ve uygulamalarla gerçekleştiriliyor.

İBB sivrisineklerle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı
Yayınlama: 05.06.2024
1
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) insanların yaşam alanını olumsuz etkileyen sivrisineklere karşı mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İBB, ağzı açık bidon, havuz, saksı altında kalan sular, açık su kuyuları, çatı oluğu, bahçeye gelişigüzel atılmış kova, eski lastik gibi alanlarda üreyen sivrisineklerin ortadan kaldırılabilmesi için vatandaşların da gerekli tedbirleri alması adına konuyla ilgili bilgilendirici çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar, “Vektörle Mücadele Bilim Kurulu”nun önderliğinde ve dünyada uygulanan yöntemlerle uyumlu bir şekilde sürdürülüyor.

İBB sivrisineklerle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Birimi bünyesindeki ekipler, hava sıcaklıklarının artmasıyla sivrisinekler özelinde mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı.

7 birim üzerinden 182 ekip, 611 personelle gündüzleri sivrisinek larvalarına yönelik; akşamları ise ULV cihazıyla ergin sivrisineklere yönelik mücadele çalışmaları özenle sürdürüyor. İstanbul’da bulunan 226 bin 376 sivrisinek üreme kaynağına yönelik çalışmalar birçok mücadele yöntemi ve uygulamalarla gerçekleştiriliyor.

İBB sivrisineklerle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı

Gerçekleştirilen uygulamalar ise şu şekilde:

“Vektörlerle mücadele ekipleri tarafından tespit edilen sivrisinek üreme noktaları önce kayıt altına alınıyor, ardında da uygun biyosidal ürünler ve ekipmanlarla müdahale edilerek üreme tespit edilen alanlar ilaçlanıyor. Mücadele edilen istilacı vektörleri tanımak amacıyla ovitrap tuzakları kurulumu gerçekleştiriliyor. Bölgedeki erişkin sivrisinekleri hem yok etmek hem de haklarında bilgi toplayabilmek adına ergin sivrisinek tuzakları kuruluyor.  Küçükçekmece Gölü gibi çevresinde yoğun sivrisinek üremesi görülen geniş sulak ve yoğun bitki örtüsü bulunan alanlarda drone ile havadan ilaçlama yapılıyor. Mezarlıklar ve göl çevreleri gibi geniş, ulaşılması zor alanların ilaçlanmasında Wals isimli döner başlıklı ULV cihazıyla istilacı sivrisineklere müdahalede bulunuluyor.”

İstanbullular da “İstanbul Senin” uygulamasına entegre edilen ‘Sivrisinek Bildirim Sistemi’ uygulaması ile sivrisinek bildirimi yaparak, mücadele çalışmalarına destek olabiliyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.