İBB, Şile’nin 14 köyüne 14 yeni park kazandırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile’nin 14 köyünde 14 parkı hizmete açarken, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) eliyle de ‘Şile İçme Suyu Depo İnşaatlarının’ temelini attı.

İBB, Şile’nin 14 köyüne 14 yeni park kazandırdı
Yayınlama: 30.05.2024
4
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu İSKİ, Şile’deki su sorununu çözecek projenin temelini attı. İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı da Şile’nin 14 köyüne, 14 park kazandırdı.

“Şile İçme Suyu Depo İnşaatları Temel Atma Töreni ve Mahalle Parkları Açılışı” etkinliği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve Şilelerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Şile Belediyesi başkanlık binası önünde düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, alanı dolduran vatandaşlara, genç yaşlarında İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet ve kenti düşman işgalinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek olarak gösterdi.

İmamoğlu, İBB ve Şile Belediyesi olarak iş birliği içinde çalışacaklarının altını çizerek, “Göreceksiniz; Özgür Başkanımla birlikte, Şile'ye tarihinin en başarılı 5 yılını yaşatacağımıza söz veriyorum. Akif olacağız, eşit olacağız, çevreyi koruyacağız, insanımıza zarar veren, canlılara zarar veren, hayatı korumayan hiçbir yerde biz olmayız.” dedi.

Bu kapsamda Şile’de, İBB ile İSKİ’nin yaptıkları çevre ve insan odaklı çalışmalardan örnekler veren İmamoğlu, “Şile'nin içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. Şileli üreticilerimizi unutmadık. Gübresi, mazotu, fidesi, tohumu ve birçok yatırımla yanında olduk. Bugün de yapacağımız 450 milyon liralık yeni yatırımımızla birlikte, Şile'nin yanında olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin temeli atıldı. İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı da Şile’nin Yakuplu, Çelebi, Büyükbucaklı, Kadıköy, Hacıköy, Şuayipli, Kurfallı, Karamandere, Satmazlı, Ahmetli, İmrendere, Meşrutiyet, Çayırbaşı ve Kabakoz köylerine 14 yeni park kazandırdı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.