İBB Meclisi’nden Anadolu Tramvayı projesine onay

Fizibilite ve projelendirme çalışmalarını tamamlanan Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe’yi birbirine bağlayan ‘Anadolu Tramvayı’nın etüt raporu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı.

İBB Meclisi’nden Anadolu Tramvayı projesine onay
Yayınlama: 12.06.2024
0
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , Anadolu Yakası’nda trafik yoğunluğunun büyük bir kısmını oluşturan Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe arasında hizmet verecek Anadolu Tramvayı için fizibilite ve projelendirme çalışmalarını tamamladı. 

Üsküdar ve Maltepe arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak hat, İBB Meclisi’nin haziran ayı oturumlarının ikinci birleşiminde gündeme geldi. Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’na bağlı Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü’nün fizibilite ve proje çalışmalarının tamamladığı Üsküdar-Kadıköy- Maltepe Tramvay Hattı’nın ulaşım etüt raporu, konuşmaların arından oylamaya sunuldu.

İBB Meclisi’nden Anadolu Tramvayı projesine onay

Rapor Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhur İttifakı ve mecliste yer alan tüm üyelerin oy birliğiyle onaylandı. Proje, görüşmelerin sürdürüldüğü Ulaştırma ve Altyapı Yatırımları Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü onayının ardından Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım Programında yer alabilmesi için onaya gönderilecek.

Yaklaşık 21,3 kilometre uzunluğundaki Anadolu Yakası Tramvay Hattı 33 istasyondan oluşacak. Tek yönde yolculuk süresi 65 dakika sürecek. Günlük yaklaşık 340 bin yolcu taşıyacak.

İBB Meclisi’nden Anadolu Tramvayı projesine onay

Üsküdar ve Kadıköy meydanda yolcuları denizle buluşturacak. Rıhtım durağından geçerek Üsküdar ve Maltepe’ye kesintisiz ulaşım sağlayacak. Söğütlüçeşme durağında Marmaray ve Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattına aktarma olacak.

Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde Sahrayıcedit durağından Ümraniye-Ataşehir-Göztepe hattıyla bir aktarma sağlanabilecek. Şemsettin Günaltay Caddesi üzerinde Ayşekadın ve Şenesenevler duraklarından da Dudullu-Bostancı metrosuna geçiş imkanı sağlayacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.