İBB Başkanı İmamoğlu, TBB’nin 6’ncı başkanı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplam 868 delegenin oy kullandığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçimin, oyların 515’ini alarak kazandı.

İBB Başkanı İmamoğlu, TBB’nin 6’ncı başkanı oldu
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2005 yılında bugünkü statüsüne kavuşan TBB’nin 6’ncı başkanı oldu. İmamoğlu, “Bu konuda örnek davranışlarla her belediyemize giden, her belediyemizle konuşan, her belediyemize ziyarette bulunan, onların dertlerini dinleyen ve muhalefet-iktidar demeden; bir yerde bir haksızlık varsa, hukuksuzluk varsa ona temas eden, hakkını arayan bir anlayışın temsilcisi olacağım ‘Hukuk bana göre şöyle, bir başkasına böyle uygulansın’a asla ve asla sessiz kalmayacağız. Aynı zamanda ben sizlere; dayanışma, gayret ve adalet vadediyorum. TBB’nin en adil, en demokrat yöneticisi olma vaadim gibi, aynı şekilde en çalışkan, en çok iş üreten dönemi olmasını vadediyorum” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplam 868 delegenin oy kullandığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçimin, oyların 515’ini alarak kazandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın da aldıkları 505’er oyla, TBB Meclis 1. ve 2. Başkanvekili olarak seçildi.

İmamoğlu konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bu sürece başlamadan, birkaç konu hassastı. Ona değinmeden başlamak istemiyorum. Zira AK Parti adayı ya da AK Parti grubunun aday gösterdiği Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, buradan bir ‘parti birliği’, ‘Belediyeler Birliği’nden parti birliğine geçiş’ diye önemli ve düzeltilmesi gereken bir hususları dile getirdi. Sanırım burada değil. Ama olsaydı, önce kendisiyle yüz yüze bunu paylaşacaktım. Onun için mikrofondan paylaşmak zorunda kaldım. Bizim şu anda devir aldığımız Belediyeler Birliği’nin encümeninde, tek bir kişi diğer partilerden yok. Saydım az önce. Yanılmıyorsam 2 üyesi Milliyetçi Hareket Partisi’nden, geri kalanın tamamı AK Parti üyesi. O bakımdan bizim bugün aslında geldiğimiz nokta, bu yanlışı düzeltme noktasıdır. Onun için önemli bir başlangıç bugünkü başlangıç.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.