Hunter Biden kapsamlı bir vergi dolandırıcılığı davasında suçunu kabul etti

Washington, 6 Eylül (Hibya) – ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, 1,4 milyon doları kapsayan bir vergi dolandırıcılığı davasında suçunu kabul etti.

Hunter Biden kapsamlı bir vergi dolandırıcılığı davasında suçunu kabul etti
Yayınlama: 06.09.2024
2
A+
A-

Dün gece kapsamlı bir vergi davasında kendisine yöneltilen dokuz suçlamanın tamamını kabul eden Hunter Biden'a yöneltilen suçlamalar 2016-2019 yılları arasında 1.4 milyon dolar vergi ödemediği yönündeydi.

Hunter Biden daha önce masum olduğunu savunmuştu ve CNN ve diğer Amerikan medyasına göre, şimdi kendisini suçlu ilan etmesi büyük bir sürpriz oldu. Bunun en önemli nedeni, bunun “açık ifade” olarak adlandırılan ve savcılarla ceza indirimi konusunda önceden bir anlaşma yapılmadan verildiği anlamına gelen bir ifade olmasıydı.

CNN'e göre savcı Leo Wise, “Bu sabah mahkemedeki herkes kadar biz de şaşırdık” dedi.

Hunter Biden davası ABD'de büyük yankı uyandırdı, çünkü hakkındaki iddianamede, vergi kaçırdığı dönemde “uyuşturucu, eskort kızlar, kız arkadaşlar, lüks oteller ve pahalı arabalar” için büyük meblağlar harcadığı belirtiliyor.

Biden'ın savunma avukatı Abbe Lowell, birkaç kez davanın çok fazla manşete çekildiği yorumunu yaptı. Hunter Biden suçunu kabul ederek, iddianamenin ayrıntılarının titizlikle inceleneceği uzun bir duruşmadan muaf olabilir.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.