“Hükümlü 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığı’nda işe alındığı” iddiası

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sahte diploma hazırlamaktan hükümlü 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığı’nda işe alındığı yönündeki açıklamaların gerçek dışı ve dezenformasyon amaçlı olduğunu bildirdi.

“Hükümlü 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığı’nda işe alındığı” iddiası
Yayınlama: 31.08.2024
0
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında sahte diploma hazırlamaktan hükümlü 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığı’nda işe alındığı yönündeki açıklamaların gerçek dışı ve dezenformasyon amaçlı olduğunu belirtti.

Bahse konu şahıslardan Z.B’nin sabıkasının olmayıp, vatandaşlık kazandıktan sonra 2024 yılında Adana Adli Yargı Komisyon Başkanlığı bilirkişilik listesinde tercüman olarak yer aldığını açıklayan Bakan Tunç, şunları ifade etti:

“Kaldı ki bu kişi Adalet Bakanlığının personeli de değildir. Diğer şahıs B.H hakkında ise mahkumiyet kararı verilmiş ancak bu kişinin iddia edildiği şekilde bilirkişilik başvurusu dahi bulunmamaktadır. Gerçeğe aykırı şekilde sosyal medya hesaplarında paylaşım yapanlar hakkında ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.