HPV aşısı, ilk etapta sosyoekonomik yoksunluk çeken bireylere uygulanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 16 Mayıs’tan itibaren ücretsiz İnsan Papilloma Virüsü (HPV) aşı uygulamasına başlıyor.

HPV aşısı, ilk etapta sosyoekonomik yoksunluk çeken bireylere uygulanacak
Yayınlama: 15.05.2024
4
A+
A-

İBB, halk sağlığını tehdit eden bu virüsle mücadele için ücretsiz İnsan Papilloma Virüsü (HPV) aşısı uygulaması başlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun duyurduğu aşı kampanyasının detayları açıklandı.

Ücretsiz HPV aşı uygulaması 16 Mayıs (yarın) tarihinden itibaren başlıyor. Aşı ilk etapta İstanbul’da ikamet eden 9-26 yaş aralığındaki sosyoekonomik yoksunluk çeken bireylere uygulanacak.

Aşı için belirlenen kriterleri taşıyan ve başvuruları onaylanan İstanbullular, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Şehzadebaşı Tıp Merkezi, Darülaceze Tıp merkezi ve Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezlerine gelerek ücretsiz aşılarını yaptırabilecek.

Etkili koruyuculuğun sağlanabilmesi için aşılama 9-15 yaş aralığındaki bireyler için iki doz, 15 yaş üzeri bireyler için üç doz uygulanacak. Aşılama yapıldığında yaş durumuna göre belli bir periyotta diğer dozların yapılması zorunlu kılınacak.

16 Mayıs tarihinde başlayacak olan aşı uygulamasından faydalanmak isteyen 9-26 yaş aralığındaki bireyler ve ebeveynleri internet adresi üzerinden ücretsiz HPV aşısı için başvuru yapabilecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.