Hong Kong’u Çin anakarasına yüksek hızlı trenler bağlayacak

Çin anakarası ile Hong Kong arasında kuşetli yüksek hızlı trenler 15 Hazirandan itibaren işlemeye başlayacak. Beijing ve Shanghai’yi Hong Kong’a bağlayan yataklı yüksek hızlı trenler, 15 Haziran tarihinden itibaren seferlere başlayacak.

Hong Kong’u Çin anakarasına yüksek hızlı trenler bağlayacak
Yayınlama: 05.06.2024
1
A+
A-

Çin anakarası ile Hong Kong arasında kuşetli yüksek hızlı trenler 15 Hazirandan itibaren işlemeye başlayacak. Beijing ve Shanghai’yi Hong Kong’a bağlayan yataklı yüksek hızlı trenler, 15 Haziran tarihinden itibaren seferlere başlayacak. China State Railway Group Co., Ltd. (Çin Devlet Demiryolları), 4 Haziran Salı günü, bu bağlantının Çin anakarası ile Hong Kong nüfusu arasındaki kişisel ilişkileri kolaylaştıracağını açıkladı.

Beijing ve Shanghai ile Hong Kong arasında şimdiye değin işlemekte olan normal hızlı trenler modernize edilecek; ayrıca bu güzergahta yüksek hızlı trenler işletmeye konulacak. Bu suretle Çin anakarası ile Hong Kong arasında gidip gelen yolcular artık gece de seyahat edebilecek. Öte yandan, Beijing ile Hong Kong arası yolculuk süresi yaklaşık 12 saate, Shanghai ile Hong Kong arası yolculuk süresi de 11 saate inmiş olacak.

Yeni işletmeye konulacak yüksek hızlı trenler, Beijing’in Batı Garı, Shanghai’nin Hongqiao Garı ile Hong Kong’un Batı Kowloon Garı arasında işleyecek. Çin Devlet Demiryolları yüksek hızlı trenlerle yolculuk için biletlerin 5 Haziran Çarşamba günü satışa çıkacağını açıkladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.