Hizbullah saldırılarının ardından İsrail’in kuzeyinde geniş çaplı yangınlar çıktı

Stockholm, 4 Haziran (Hibya) – Hizbullah saldırılarının ardından İsrail’in kuzeyinde geniş çaplı yangınlar çıktı.

Hizbullah saldırılarının ardından İsrail’in kuzeyinde geniş çaplı yangınlar çıktı
Yayınlama: 04.06.2024
2
A+
A-

Haaretz gazetesinin haberine göre yangınlar, militan grup Hizbullah'ın İsrail'e karşı savaş yürüttüğü Lübnan'dan atılan roketler tarafından çıkarıldı. Bölgedeki sıcak ve kuru hava nedeniyle yangın hızla yayıldı.

İsrail İtfaiye ve Kurtarma Servisi, dokuz saatlik çabanın ardından itfaiyecilerin İsrail'in kuzeyindeki Amiad yakınlarında yayılan yangını kontrol altına almayı başardığını söyledi.

İsrail Doğa ve Parklar İdaresi, Yahudi Ulusal Fonu, IDF ve polis ekiplerinin yanı sıra, Lübnan'dan Hizbullah'ın İsrail'e attığı roketler nedeniyle çıkan yangına kuzey ve orta İsrail'den toplam 18 ekip müdahale ediyor. Ayrıca alanı alev geciktirici malzemeyle söndürmek için dört yangın söndürme uçağı kullanıldı.

Tiberya orman istasyonu şefi Boris Eisenberg'e göre yangın yaklaşık 1000 dönümlük araziyi kül etti.

Daha önce İsrail ordusu, Salı günü erken saatlerde, yangınlarla mücadeleye yardımcı olmak üzere görevlendirilen altı yedek askerin hafif duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındığını açıklamıştı. Bu arada Safed'deki Rebecca Sieff Hastanesi de hafif duman zehirlenmesi yaşayan beş sivilin tedavi edildiğini söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.