Hindistan’ın kuzeyindeki Hindu toplantısında 50’den fazla kişi ezilerek öldü

Stockholm, 2 Temmuz (Hibya) – Hindistan’ın Uttar Pradesh’in Hathras bölgesinde Salı günü dini bir etkinlik sırasında meydana gelen izdihamda çoğu kadın en az 50-60 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’ın kuzeyindeki Hindu toplantısında 50’den fazla kişi ezilerek öldü
Yayınlama: 02.07.2024
0
A+
A-

Hathras'taki izdihamın ardından Eyalet Başbakanı Yogi Adityanath kazanın nedenlerini araştırmak üzere bir ekip oluşturdu. Yetkililere göre, izdiham Hathras bölgesinin Sikandra Rau tehsiline bağlı Ratibhanpur köyünde meydana geldiğinde dini etkinlik satsang, rahip ve eşi tarafından yönetiliyordu.

Rahipin yirmi yılı aşkın bir süredir Sakaar Vishwa Hari Bhole Baba bayrağı altında bu tür etkinlikler düzenlediğini de eklediler.

Hari Bhole Baba bayrağı altında bu tür etkinlikler düzenlediğini de eklediler. Aligarh bölgesi Polis Genel Müfettişi Shalabh Mathur, “Etah ve Hathras bölgelerinin sınırında bulunan noktada toplanma için geçici bir izin verildi,” dedi.

Etah Baş Sağlık Görevlisi (CMO) Umesh Kumar Tripathi, “Şu ana kadar Etah Tıp Fakültesi morgunda 27 ceset var. Ölenler arasında 25 kadın ve iki erkek var. Çok sayıda yaralı tıp fakültesine kabul edildi. Kaba bir tahmine göre, en az 150 yaralı buradaki tıp fakültesine kabul edildi” dedi.

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.