Hindistan’ın başkenti Delhi’de sıcaklık 49.9C’ye ulaştı

Stockholm, 29 Mayıs (Hibya) – Hindistan’ın başkenti Delhi’de sıcaklık 49.9C’ye ulaşarak en sıcak gün olarak kayıtlara geçti. Yetkililer, sıcaklıkların beklenenden dokuz derece daha yüksek seviyelere ulaşması nedeniyle su sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Hindistan’ın başkenti Delhi’de sıcaklık 49.9C’ye ulaştı
Yayınlama: 29.05.2024
4
A+
A-

Delhi'de sıcaklıklar 49.9C ile rekor seviyeye yükselirken, yetkililer Hindistan'ın başkentinde su sıkıntısı yaşanacağı uyarısında bulundu.

“Şiddetli sıcak hava dalgası koşulları” bildiren Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Salı günü sıcaklıkları Narela ve Mungeshpur'daki iki Delhi banliyö istasyonunda kaydetti. Hava durumu bürosu, sıcaklıkların beklenenden dokuz derece daha yüksek olduğunu söyledi.

IMD, özellikle bebekler, yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar için sıcağın sağlık üzerindeki etkisi konusunda uyarıda bulundu.

Tahminciler Çarşamba günü 30 milyondan fazla insanın yaşadığı şehir için benzer sıcaklıklar öngörerek insanların dikkatli olması için kırmızı alarm uyarısı yayınladı. Mayıs 2022'de Delhi'nin bazı bölgelerinde sıcaklık 49.2C'ye ulaşmıştı.

Yıllar süren bilimsel araştırmalar, iklim değişikliğinin sıcak hava dalgalarının daha uzun, daha sık ve daha şiddetli olmasına neden olduğunu ortaya koymuştur.

Yeni Delhi yetkilileri başkentin ısınmasıyla birlikte su sıkıntısı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Times of India gazetesinin Çarşamba günü bildirdiğine göre, Su Bakanı Atishi Marlena, savurgan su kullanımının durdurulması için “kolektif sorumluluk” çağrısında bulundu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.