Hindistan’dan Almanya’ya giden yolcu uçağı bomba ihbarı nedeniyle Erzurum’a iniş yaptı

Hindistan-Almanya seferini yapan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı’na iniş gerçekleştirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk etapta yapılan incelemelerde herhangi bir olumsuz durumun tespit edilmediğini açıkladı.

Hindistan’dan Almanya’ya giden yolcu uçağı bomba ihbarı nedeniyle Erzurum’a iniş yaptı
Yayınlama: 06.09.2024
2
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın Frankfurt kentine gitmek üzere havalanan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağının, Türk hava sahasında iken yapılan bomba ihbarı üzerine saat 15:38’de acil durum çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nce gerekli koordinasyon sağlanarak güvenlik önlemlerinin de alınması ile uçağın saat 16:38’de Erzurum Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişinin gerçekleştirildiğini belirten Bakan Uraloğlu, 237 yolcu ve 14 mürettebatın sorunsuz bir şekilde tahliye edildiğini ve uçaktaki arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Uraloğlu, ilk etapta yapılan incelemeler neticesinde yolcu ve mürettebatta herhangi bir olumsuz durumun tespit edilmediği bilgisini paylaşarak, şunları ifade etti:

“Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle saat 21.00’a kadar notamlanarak trafiğe kapatılmıştır. Gerekli tahkikatların ardından gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.