Hindistan’da Narendra Modi’nin üçüncü bir dönem daha kazanması bekleniyor

Stockholm, 3 Haziran (Hibya) – Sandık çıkış anketleri Başbakan Narendra Modi’nin usulsüzlük iddialarıyla gölgelenen seçimlerde tarihi bir üçüncü dönem daha kazanacağını öngörürken Hindistan’ın devasa seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi.

Hindistan’da Narendra Modi’nin üçüncü bir dönem daha kazanması bekleniyor
Yayınlama: 03.06.2024
3
A+
A-

Yaklaşık bir milyar seçmenin oy kullanma hakkına sahip olduğu Hindistan tarihinin en uzun ve en büyük seçimi Nisan ayı ortasında başladı. Seçim 1 Haziran'a kadar yedi aşamada ilerlerken, ülkeyi ölümcül bir sıcak hava dalgası sardı ve bazı bölgelerde sıcaklık 50C'ye yaklaşarak düzinelerce seçmenin ve sandık görevlisinin ölümüne yol açtı.

Sayım Salı günü sabah 8'de başlayacak ve sonuçların aynı gün açıklanması bekleniyor. Oy sayımı, ülke genelindeki 543 seçim bölgesinin her birindeki sayım merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılıyor.

Cumartesi gecesi açıklanan sandık çıkış anketlerine göre Modi ve Bharatiya Janata partisi (BJP) kesin bir zafer kazanacak gibi görünüyor ve hatta parlamentoda üçte iki çoğunluğu elde etmek için sandalye kazanabilir, bu da hükümetin anayasada geniş kapsamlı değişiklikler yapmasına olanak tanıyacak.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.