HBB, drone ilaçlamalarına başladı

Hatay, 17 Haziran (Hibya) – Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Hatay genelinde 68 araçlık ilaçlama filosuyla sürdürdüğü çalışmalarına modern ve teknolojik bir ekipman olan insansız hava aracını ekleyerek karadan ulaşılamayan noktaları da ilaçlamaya başladı.

HBB, drone ilaçlamalarına başladı
Yayınlama: 17.06.2024
3
A+
A-

HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, sıcaklıkların artması ve uygun üreme koşullarının oluşmasıyla birlikte özellikle karadan ulaşımı kısıtlı olan üreme alanlarına yönelik, drone ile müdahale çalışmalarına başladı.

Drone ilaçlaması karadan ulaşımın kısıtlı ve zor olduğu, haşerelerin üreme alanı olan su birikintileri, gölet, bataklık ve sazlık alanlarda yapılıyor.

Büyükşehir ekipleri konteyner kent, mahalleler, su kanalları, dere, foseptik çukuru, çöp konteynerleri ve kamunun ortak kullanım alanlarıyla resmi kurumlar gibi birçok alanda larva, fare ve haşerelere karşı çalışarak detaylı ilaçlama çalışmalarına devam edecek.

HBB yetkilileri drone ilaçlaması ile daha az zaman ve maliyetle daha etkili bir haşere mücadelesi yapma imkânına sahip olduklarını ve il genelinde ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirtti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.