HATMEK kursları, kadınlara istihdam sağlıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Meslek Edindirme Kurs Merkezi (HATMEK), vatandaşların meslek edinmesi ve sosyal kültürel alanda gelişmesini sağlamak adına hizmet veren kurs merkezleri, il genelinde özellikle kadınlar tarafından ilgi görerek istihdam sağlanan bir kapı haline geldi.

HATMEK kursları, kadınlara istihdam sağlıyor
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

İskenderun’daki 12 derslik HATMEK Merkezi’nde dikiş nakış, hasır örgüsü, terzi, doğal taş işleme ve İngilizce dersleri gibi 21 alanda vatandaşlara kurslar veriliyor.

Kursiyerler kurslar sayesinde el becerilerini geliştirirken yapılan ürünlerin satılması ile kendilerine maddi destek sağlandığını ifade etti. Kurs sonunda moral ve motivasyona önemli derecede katkısı olan sergilerin açıldığının bilgisini veren eğitimciler, eğitimlerin ise vatandaşlara istihdam sağladığını belirtti.

HBB, kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların, İskenderun Kurtuluş Mahallesi Namık Kemal Caddesi 5 Temmuz İlköğretim Okulu yanında Postane arkasındaki HATMEK Merkezine giderek kayıt işlemlerinin yapılabileceğini açıkladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.